Doğu Akdeniz Sele Teslim



Aşırı yağışlar Doğu Akdeniz'de sele neden oldu. Çok sayıda ev ve işyerini su basarken, tarım alanları zarar gördü.

Mersin:

Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle Mersin - Antalya yolunda trafik tek şeride düştü.

Karayolundaki Bıçkıcı köprüsü sel nedeniyle çöktü.

Bozyazı ilçesindeki Sarısu deresi taştı, seralar zarar gördü. Yaklaşık 100 ev ve işyeri ile Bozyazı Kaymakamlığı lojmanı su altında kaldı.

Anamur'da da binlerce dönüm sera su altında kalırken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Silifke'de Göksu nehri üzerinde kurulu Gezende barajında su seviyesi yükseldi. Yükselen su seviyesinin baraja zarar vermemesi için 10 kapaktan 6'sı kontrollü olarak açıldı.

Gülnar ilçesinde selden etkilenen 41 köye Kızılay yardım gönderdi. Gülnar - Silifke karayolu da trafiğe kapandı.

Antalya:

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Hacımusa çayının taşması sonucu bazı köylerle ulaşım bağlantısı kesildi.

Manavgat ırmağının suyunun yükselmesiyle, şelale çevresindeki tesisler boşaltılıyor.

Alanya:

Alanya-Konya karayolu, aşırı yağışlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları Alanya 133. Şube Şefi Süleyman Ateş'in verdiği bilgiye göre, Alanya'yı Konya'ya bağlayan kara yollardan biri olan Alanya-Sarıveliler yolunun 36 kilometresindeki Kuşyuvası mevkisinde, aşırı yağışların oluşturduğu su birikimi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Su birikintisinin zaman zaman bir metreyi aşan yüksekliğe ulaştığını belirten Süleyman Ateş, bu nedenle bölgede mahsur kalan bazı araçların kurtarıldığını kaydetti.

Yolun yeniden trafiğe açılması için akşam saatlerinde yapılan çalışmadan sonuç alınamadığını belirten Ateş, çalışmalara sabah devam edileceğini söyledi.

Son 3 gündür bölgedeki yağışların hayatı olumsuz etkilediğini, bazı yollarda heyelan ve küçük çaplı çöküntülere neden olduğunu anlatan Ateş, yağışın, çarşamba gününden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiğini ifade etti.