Doğu Anadolu Doğalgaza Kavuşuyor

Temiz yakıt olarak bilinen ve Türkiye’de de 1987 yılından bu yana kullanılan doğalgazın Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki bazı illere götürülmesine ilişkin çalışmalarda son aşamaya getirildi.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 420 kilometre uzunluğundaki Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ilerini kapsayacak doğalgaz bağlantı-dağıtım hattının yapım ile ilgili proje çalışmalarına başlanıldı.

DPT ve YPK’dan yatırım onayının alınmasından BOTAŞ’ın söz konusu ihalesini yıl sonuna kadar açması bekleniyor.
Programa göre etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından BOTAŞ tarafından ihale şartnamelerinin hazırlıklarına başlanacak olan Doğu Anadolu Bölgesi dağıtım ve bağlantı hatları inşaatının özkaynaklardan finanse edilmesi planlanıyor.
Yaklaşık 420 kilometre uzunluğundaki Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ illerini kapsayacak olan hat için uygulanacak ihale yöntemi önümüzdeki aylar içinde belirlenecek. Buna göre ihalenin tek bir paket halinde gerçekleştirilebileceği ayrı ayrı illeri kapsayacak şekilde de yapılabilecek.
Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır-Elazığ Doğalgaz Bağlantı-Dağıtım Hattı Projesi kapsamında, Diyarbakır’da 40 inç, Diyarbakır-Elazığ bağlantısında 14 inçi, Adıyaman’da 14 inç ve Şanlıurfa’da da 18 inç kapasitede borular kullanılacak.