Doğuş Power Center İstanbul - Maslak’ta Açıldı

Soldan sağa: Şişli Belediye Başkanlığı Başkan Danışmanı Erhan İşözen, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Memiş





















Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, “Power Center” konsepti ile Türkiye’de bir ilki hayata geçirdi.
İstanbul Maslak’ta inşaatı tamamlanan ve toplam yatırım değeri 61,5 milyon dolara ulaşan Doğuş Power Center, mimari yapısı, büyük mağaza alanlarına yer vermesi ve marka karması ile ziyaretçilerine farklı bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Doğuş Power Center, 9 Kasım 2006 Çarşamba günü Okan Bayülgen’in “Yaşam Gücü” sergisi ile açıldı.

Doğuş Power Center, Türkiye’de sadece “big box” olarak adlandırılan büyük mağaza alanlarına yer vererek, organize perakende sektörüne yeni bir anlayış getiriyor. Merkez kendi alanlarında tanınmış kiracıların büyük metrekarelerde alanlar kiralaması nedeniyle “power center” niteliği taşıyor.

Merkezin ana kiracıları arasında Doğuş Otomotiv, Tepe Home, Tansaş, Finspor, Bimeks, Yeşil, Garanti Bankası ve D&R yer alıyor. Bu 8 ana kiracı mağazalarında bütün ürün çeşitleri ile yer alıyor ve kendi içlerinde aktivitelerle desteklenen interaktif satış deneyimi sunuyor.

Tüm bu ilklerin yanı sıra yine Türkiye’de ilk kez, mimari tasarım sanat ile buluştu. Doğuş Power Center’ın, proje bütünlüğünü ve mağazalardaki yaşam enerjisini tamamlamak amacıyla yaklaşık 300 m²’lik iç duvarları, Okan Bayülgen’in Yaşam Gücü konseptinde çektiği görsellerle giydirildi. Okan Bayülgen’in yaşam gücünü fotoğrafladığı kişisel çalışmaları ve ilgi uyandıran ünlü portreleri bienal tarzı sunumlarla 3 ay boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Memiş gerçekleştirdikleri projeye ilişkin olarak Doğuş Power Center’ın açılışında şunları söyledi: “İlk alışveriş merkezi projemiz olmakla birlikte Doğuş Power Center içeriğinde de bir çok ilki barındırıyor. Yalnızca büyük mağazalardan oluşan bir karmaya yer vererek, Türkiye’de “Power Center” konseptindeki ilk projeyi gerçekleştirdik. Merkezimiz İstanbul’un en güçlü iş bölgesinde “Yaşam Gücü”nü vurgulayan bir sistemde inşa edildi ve alışılmış alışveriş ve yaşam kavramlarına yeni bir bakış açısını da üzerine ekledi. Doğuş Power Center’ı inşa ederken en büyük amaçlarımızdan biri ise merkezde yer alan bütün mağazaların kendine has çekim güçlerini modern mimariyle birleştirmekti.”

Doğuş Power Center, toplam 63 bin metrekare inşaat ve 42 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alana sahip. Bu alanın 22.000 m²’si mağaza, 9.250 m²’si otomotiv servis bölümünden oluşuyor. Merkezde 2 alışveriş, 2 otopark ve 1 restoran katı bulunuyor. Ön ve arka tarafından 2 ayrı girişe sahip binanın giriş katı 1700 m²’lik bir “Atrium”dan oluşuyor. Böylece food court katının ve diğer kiralık ünitelerin girişten itibaren görülebilmesi imkanı sunuluyor.

Doğuş Power Center, İstanbul’un ana aksı, Büyükdere Caddesi üzerinde, merkezi iş alanı Maslak’ta yer alıyor. Ulaşım rahatlığı, çevrenin yüksek ticari potansiyeli ile kiracılarına önemli avantajlar sağlıyor. İstanbul’un en önemli iş ve ticaret bölgesinde gerçekleştirilen proje, her mağaza alanı kiracısının ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak tasarlandı. Doğuş Power Center yüksek kaliteli ve teknolojik tasarıma sahip bir iç dekorasyonla tamamlanıyor.

Tematik foodcourt, 3.500 m²’lik yiyecek-içecek alanı ile “otomotiv” temasını yansıtıyor. Foodcourt içinde 18 farklı fast food ünitesi, 2 restoran ve 1 cafe yer alıyor. Wireless bağlantılı, aksesuar ve konsept oto sergi alanları foodcourt katındaki bazı farklılıklar. Aynı zamanda 2000 m²’ye yayılan geniş teraslar, açık havada yeme-içme keyfi sunuyor.