Dolardan Rekor Üstüne Rekor!



Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın açıklamalarının siyasi tedirginliği artırmasıyla sert bir şekilde tarihi rekor seviyelere yükselen dolar/TL 2.14'ü, sepet bazında TL ise 2.53'ü aşarken, BIST 100 endeksinde kayıplar yüzde 2.5'i geçti.

Merkez Bankası'nın hafta başında açıkladığı yüklü döviz satışlarıyla tarihi zirveden dönen dolar, likiditenin yılsonu nedeniyle zayıf olduğu piyasada siyasi endişelerin sürmesine paralel olarak tırmanışını sürdürüyor.

Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın "Bir Cumhuriyet savcısı olarak soruştrurma yapmam engellenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayarak sıralı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartmasına imkan verilmiştir" açıklamasının ardından dolar 2,14 seviyesine çıktı.

Dolar hızlı yükseliş sonrası 2.13'ün altında... Dolar/TL bankalarası piyasada 2.1265 seviyesinde işlem görüyor.

Borsa dalgalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın açıklamaları ise borsada anında yankı buldu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın kısaca "Deliller karartıldı" dediği, basın açıklamasının ardından kameraların karşısına geçen Çolakkadı, "Size bir savcı tarafından dağıtılan açıklama içeriğinde, yalan yanlış bilgiler vardır" dedi. Çolakkadı'nın açıklamaları siyaset arenasında karşılık bulmadan ekonomi dünyasında yankı buldu.

Çolakkadı konuşmaya başladığı sırada 64 bin 160 puana kadar gevşemiş olan borsa, Çolakkadı'nın açıklamaları sırasında 65 bin puana kadar yükseldi. Çolakkadı'nın konuşması bittiğinde ise 64 bin 300 seviyesine geriledi.

Reklam Goruntulenme Bolumu