Domsan Mutfak'tan Ebru Sanatı ile Sonsuz Mutfaklar



Mutfak ve banyo sektörünün 41 yıllık deneyimli markası Domsan Mutfak, yeni projelere ve kampanyalara imza atmaya devam ediyor. 2009 Nisan ayında üretimine başladığı "Sonsuz Mutfaklar Koleksiyonu" ile yaşayan, ruhu olan ve özgün mutfaklar yaratmayı ilke edinen Domsan Mutfak, globalleştikçe yerel sanata daha da önem veriyor. Mutfaklara ebru sanatını taşıyan Domsan Mutfak yepyeni tasarımları ile dikkat çekiyor.

Domsan Mutfak , teknolojinin hızla gelişim kaydettği günümüzde kökleriyle birbirine bağlı sanatları güncelleyerek yaratmak gerektiğine inanıyor ve daha önce denenmemiş bir çalışma gerçekleştirerek geleneksel ebru sanatını mutfaklara taşıyor.Ebru sanatının yaşayan ustalarından Hikmet Barutçugil’in imzasını taşıyan motifler, Domsan Mutfak’ın tasarımları üzerinde göz kamaştırıyor.

Domsan Mutfak'tan günümüzün stres dolu dünyasına farklı bir bakış açısıyla bakmanızı sağlayacak ruhsal dinginlik ve gönül telinizi titretecek mutfak tasarımları... "Sonsuz Mutfaklar Koleksiyonu", mutfağın giderek konutların en önemli alanlarından biri olması ve mutfakta daha çok zaman geçirilmesi göz önüne alınarak tasarlandı. Domsan Mutfak, böylece sanatı günlük yaşantımıza taşıyor ve mutfağın ebruyla dansını gözler önüne seriyor.



Domsan Mutfak Araştırma ve Geliştirme, mimar, mühendis ve endüstriyel tasarımcılardan oluşan tecrübeli kadrosu ile tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda, sadece fonksiyonellik değil ergonomi ve estetiği de ele alarak yeni ürünler tasarlamaya devam ediyor.

Hikmet Barutçugil kimdir?

1952 yılında doğan Hikmet Barutçugil, 1973 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksel Okulu’nda tekstil eğitimine başladı. İlk ebru çalışmalarını öğrenciliğinin ilk yılında tanıştığı hat hocası Prof. Emin Banın'ın teşvikiyle gerçekleştirdi. Kendi kendine sürdürdüğü aralıksız çalışmalar sırasında geleneksel ebruyu öğrenen Barutçugil, 27 yıldır sürdüğü bu sanatı, bir bilim gibi geliştirdi. "Barut Ebrusu" diye bilinen yeni bir ebru türü geliştiren Barutçugil, genellikle kağıt sanatı olarak tanınan ebruyu çok değişik malzeme yüzeylerine uyguladı. Kurduğu İstanbul Ebru Ebristan'da M.S.Ü. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde ve Avusturya’da eğitim faaliyetini sürdüren Barutçugil, bugüne kadar 54’ü yurtdışı olmak üzere toplam 96 sergi açtı. Domsan Mutfak işbirliği ile Barutçugil’in ebru çalışmaları mutfaklara taşındı.