DORMA’dan Camla Mekan Yaratma Konusunda Mükemmel Çözümler



Şık girişler, esnek bölücüler ve bir odadan diğer odaya geçiş istendiğinde; camlı sürme kapılar, açık plan yaşama ve çalışma mekanlarının mimari güzelliğini gösteriyor. Kayar kapılar, küçük mekanlarda estetik ve havalı bir etki yaratıyor ve mekanı ferahlatıyor. Kolay uygulanabilme özelliği, camla mekan yaratma konusunda mükemmel çözümler sunuyor.

Sürme cam kapıların mimarideki kullanımına paralel olarak, mekanizmalarının dış görünüşünün önemi de gün geçtikçe daha belirgin hale geliyor. Bu özellik otellerde, bankalarda, ofislerde ve özellikle konutlarda ön plana çıkıyor. İşte bu nedenle DORMA Glas, geniş açıklıklarda bile kesintisiz şeffaflık sağlayabilen AGILE’yi geliştirdi. AGILE’nin ray sistemi cam kapılarda yumuşak ve sessiz bir çalışma sağlarken, düz hatları ile şık ve estetik görünüm sağlıyor.



AGILE 150 duvara ve tavana sabitleme metoduyla uygulanabiliyor. Cam hazırlığı gerekli olmayan ve iki tırnaklı taşıyıcılar kanat başına maksimum 150 kg taşıyan sistemin, kanatları hareket ettirebiliyor. Ayrıca sistem, 5 mm’lik ölçüm farkını tolere edebiliyor. Alüminyum ray profili ise farklı yüzey kaplama seçenekleri ile sunuluyor; bu nedenle ayrı bir kapak profiline ihtiyaç duyulmuyor.

DORMA AGILE paslanmaya karşı yüksek derecede dayanıklılığa sahip. Senkronize çalışan versiyonu da mevcut olan AGILE 150 sistemin bu kurulumda, sadece kanatlardan biri hareket ettirildiğinde, çift kanatlı kayar kapı, açılmaya ve kapanmaya ayarlandı.