Dört Kıtadan Genç Sanatçılar



Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (MÜGSF) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen öğrenci ‘Trienal’i 7 Haziran’da Acıbadem Fakülte Kampüsü’nde yapılacak etkinlikle başlıyor. Resim, heykel, grafik, fotoğraf, seramik-cam, iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, tekstil, sinema gibi sanatın her dalından geleceğin sanatçılarını bir araya toplamak amacıyla düzenlenen bu sanat buluşması, 9 Haziran’a kadar devam edecek.

Daha önce 1997, 2000, 2003 ve 2006 yıllarında düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenci Trienali’, bu yıl kapsamını daha da genişletti. MÜGSF 5. Uluslararası Öğrenci Trienali’nin beşincisinde 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde, Türkiye’de yer alan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri’nin yanı sıra dünyanın dört kıtasından katılan 44 ülke, 93 kurumdan 500’ü aşkın öğrenciyi ağırlayacak.

Bir de sempozyum

Etkinliklerde ayrıca 8-9 Haziran tarihlerinde fakültenin acıbaden kampüsünde dünyanın önde gelen sanat ve tasarım kurumlarından önemli bilim ve sanat insanlarının katılacağı ‘Batının Doğusu, Doğunun Batısı: Sanat ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar’ başlıklı bir de sempozyum düzenlenecek. Uluslararası  öğrencilerin yapıtları olan kısa sanat filmleriyse yine 8-9 Haziran tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde gösterilecek. İstanbul 2010 Diploma Projeleri ise Eylül-Ekim arasında Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde açılacak.