Dow ve Mardav'dan 3 Büyük Kentte Seminer



Küresel ekonomik krize rağmen CE Belgeli ürünlere geçiş ve kapasite artırımı amaçlı ikinci fabrikası için 40 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Dow Bina Çözümleri, Mardav ile birlikte bayilerine seminer düzenledi. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki bayilerini Uluslararası CE Belgeli STYROFOAM™ ısı yalıtım ürünleri konusunda bilgilendiren Dow Bina Çözümleri ve Mardav, CE Belgesi ile sağlanan teknik farklılıklar üzerinde durdu. 

Seminerlerden ilki 8 Haziran’da Dow Bina Çözümleri’nin İstanbul’daki merkez ofisinde, ikincisi ise 17 Haziran’da Mardav İzmir bölge ofisinde gerçekleştirildi. Haziran ayı içerisindeki son seminer ise 25 Haziran’da Ankara’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi’nde yapıldı.

Ülkemizde 20 yıldır milyonlarca binanın ısı yalıtımında STYROFOAM™ ürünlerinin kullanıldığını söyleyen Dow Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, 2009 yılı başından itibaren Dow’ın Gebze Dilovası’ndaki fabrikasında, Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/EEC) gereğine uygun üretim teknolojilerine geçişin başladığını açıkladı. Topçu, Mayıs 2009 itibari ile de Uluslararası CE İşareti’ne sahip mavi renkli ekstrüde polistiren ısı yalıtım malzemeleri üretimine geçtiklerini belirtti.

Yapılan gaz değişiminin ardından özellikle mantolamada kullanılan Shapemate IB ürününün ısı iletkenlik değerinin ?D 0,029 W/mK olduğunu ifade eden Topçu, Türkiye’de üretilen diğer CE Belgeli XPS ısı yalıtım levhalarına göre ısı iletkenlik değerlerinin daha düşük olduğunu belirtti. Topçu, bu sayede ortalama yüzde 20 daha iyi bir yalıtım performansı sağladıklarını vurguladı.

Topçu seminerlerde, CE İşareti’nin, ürünlerin insan sağlığı ve çevre adına, Avrupa Birliği İnşaat Direktifi kurallarına bağlı olarak üretildiğini gösteren ve üçüncü taraflarca kontrol edilen en kapsamlı ve dünya üzerinde en önde gelen taahhütlerden biri olduğunu anlattı. Topçu, Avrupa ve dünya standartlarında belgeli ürünlerinin, iyi eğitimli ve sertifikalı ekipleriyle yaptığı uygulamanın arkasında duran çözüm ortakları olan bayileriyle birlikte Dow Bina Çözümleri’nin geleceğinin garantisi olduğunun altını çizdi.