Dr.(h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'ndan Yeni Çözümler



1991 yılından bu yana Türkiye’de inşaat sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek ve işsiz gençlere meslek edindirmek amacıyla yurt genelinde Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı alanında Meslek Edindirme ve Geliştirme Uyum Kursları açan Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı 2008 yılında da inşaat alanındaki faaliyetlerini sürdürüyor.

Şubat ayında Kayseri, Erzurum, Fethiye, Denizli ve Ankara’ da 4 adet meslek edindirme kursu, İstanbul’da 3 adet geliştirme ve uyum kursu açan Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Şubat ayında 196 işsizi meslek sahibi yaptı. Vakıf, tüm kurs eğitim faaliyetlerini Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Vakıf arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştiriyor.

Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı ulusal ve uluslararası geçerliliği olan “Kurs Bitirme Belgesi” ve ustalık yaparken kendilerine lazım olacak tüm araç-gereçlerin içinde bulunduğu bir takım çantası hediye ediliyor.

Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü
N. Bülent Öcal, kursiyerlere sertifikalarının dağıtıldığı törende yaptığı konuşmasında; ülke genelinde bugüne kadar düzenledikleri 165 kursta 3 bin 341 kişinin yetiştirildiğini belirtti. Bunun yeterli olmadığını bildiren Öcal, Türkiye’de tüketilen seramik karo miktarına göre en az 40 bin ustaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

"Ustaların hiçbir eğitim almaksızın ustalık yapması sektöre zarar veriyor. Vakıf olarak bunu önlemek üzere kurslar açtık ve bu kursları başarı ile bitiren gençlerimiz işin başına geçti. İşsizler oturup kendilerine işin gelmesini beklemek yerine bu tür kurslara katılsınlar." Dedi.

Vakıf 2008 yılında 20 meslek edindirme, 35 geliştirme kursuyla en az 1.000 işsiz genci kalifiye meslek sahibi yaparak inşaat sektörüne kazandırmayı hedefliyor.
Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı açtığı kurslarda uygulama alanı olarak köy okullarını tercih ediyor. Uygulamada bedelsiz olarak verdiği seramiklerle kötü durumda olan köy okullarını da yeniliyor.