TÜSİAD, "İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet Finansmanı Sistemi" Başlıklı Seminer Düzenleyecek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 26 Aralık 2005 Pazartesi günü, "İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet Finansmanı Sistemi: Mali ve Reel Sektörde Hazırlık Süreci" başlıklı bir seminer düzenleyecek. Seminerin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekonomik ve Mali İşler Komisyonu Başkanı Ömer Aras ile Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar gerçekleştirecek.

TÜSİAD Bankacılık Çalışma Grubu Başkanı Dilek Yardım'ın oturum başkanlığını yapacağı seminerde, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Haluk Sur, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Finans Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Doç Dr. Oral Erdoğan, İstanbul Capital Danışmanlık Genel Müdürü Bahadır Teker, Değerleme Uzmanları Derneği Başkanı Güniz Çelen ve Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Ömer Çelebi birer konuşma yapacaklar.

Son dönemde siyasi alanda kazanılan istikrar, ekonomik göstergelerdeki iyileşme, Avrupa Birliği'nden müzakere tarihi alınması ve benzeri göstergeler, "İpoteğe Dayalı Konut Finansmanı Sistemi"nin hayata geçirilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına olanak sağlıyor. Ancak sistemde beklenen başarının elde edilebilmesi için, konunun arz tarafını temsil eden inşaat sektörünün karşılaşabileceği risklerin de gündeme getirilmesi gerektiği düşüncesinden hareketle düzenlenen seminerde, önümüzdeki dönemde "İpoteğe Dayalı Konut Finansmanı Sistemi"nde ortaya çıkabilecek riskler ele alınacak.

Yer: Ceylan Intercontinental Otel, Bosphorus 1 Salonu
Saat: 09:00-13:00