Dualık Metropol!



İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, su sıkıntısının İstanbul'u tehdit etmesi üzerine, birçok ilçeden vatandaşların yağmur duası yapılması talebinde bulunduğunu belirterek, dua yapılmasına karar verdiklerini açıkladı.

İlk dua bugün Pendik Müftüsü Süleyman Aktaş tarafından yaptırılacak. Yağmur duası genel olarak açık bir alanda yapıldığı için, önünde geniş bir arazi bulunan Kaynarca Camii'nde karar kılındı.

Duaya katılımın yüksek olması için, Kaynarca Camii'nde cuma namazı 15 dakika geç kıldırılacak ve yağmur duası cuma namazının ardından okunacak. Müftülük, diğer mahallelerdeki cami görevlilerine de, katılımı arttırmak için cemaati Kaynarca'ya yönlendirmesini istedi.

Eller yere doğru tutulacak
Yağmur duasında, gökyüzünden yağmurun yağmasını simgeleyen şekilde ellerin yere doğru tutulduğunu belirten müftülük yetkilileri, buna yine de katılan vatandaşların karar vereceğini belirtti. Dua sırasında, Hz. Muhammed'in, "Allahım, insanlar kuraklıktan kavrulmakta. Esirgeyen, bağışlayan sana sesleniyoruz. Bizlere bereketli yağmurlar, rahmet nasip eyle" duası da okunacak. Cuma namazı öncesi okunacak hutbede de, su tasarrufunun önemi anlatılacak. Gelecek haftalarda, gerek görülmesi halinde başka ilçelerde de yağmur duası yapılacak.

İstanbul'un diğer ilçelerinde de cuma hutbesinde, cemaatten su tasarrufuna destek olmaları istenecek. Gaziosmanpaşa Boğazköy'de de pazar günü geniş bir alanda yağmur duası yapılması planlanıyor. Silivri'de ise, 1.5 ay önve Değirmenköy'de çevre köylerinden gelen cemaatle yağmur duası yapıldığı öğrenildi.