Dubai Kulelerine İlk Kazma Haziranda Vurulacak



İstanbul Levent'te Dubai Towers'ı inşaa edecek olan Dubai Holding, çalışmalara haziran ayında başlayacak. Kulelerin yapımının 2.5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Dubai Holding'in yeni şirketi Sama Dubai CEO’su Farhan Faraidooni, Dubai Towers ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

"Para Türkiye'de kalacak, yatırıma dönüşecek"
Hürriyet'te yer alan habere göre Dubai Towers'ı 2.5 yılda tamamlayacaklarını belirten Faraidooni, buradan kazandıklarını yurtdışına çıkarmak yerine Türkiye'de yatırıma dönüştüreceklerini söyledi. Faraidooni, "Bu binalar Türk halkının geleceği için önemli yatırımlar. Biz de uzun dönemli yatırımcıyız. İki yılda parayı kazanıp Türkiye pazarından çekilmeyi asla düşünmüyoruz" diye konuştu.

İstanbul’un en yüksek binaları olması planlanan Dubai Towers'a yönelik eleştirilerin bir kısmını da çok abartılı bulan Faraidooni, bu eleştirilere karşın yatırım konusunu bir kez bile sorgulamadıklarını belirtti. Faraidooni, "İnşaatın ilk aşamasını gerçekleştirecek Türk hafriyat firmasıyla da anlaştık. Artık hükümet değişse de yatırımlar sürecek" dedi.

Kulelerin inşaasına haziran ayında başlayacaklarını kaydeden Faraidooni, 2.5 yılda da tamamlamak istediklerini belirtti.

"Biz alınca arsa kıymete bindi"
Projeden hem kendilerinin hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karlı çıkacağını savunan Faraidooni, arsa ile ilgili eleştirileri şöyle yanıtladı:

"O arsa biz gelmeden önce de orada duruyordu. Ancak kimse ilgi göstermemişti. Biz yatırım kararımızı açıklar açıklamaz bu kez yerli inşaat firmaları ’Ucuza gitti. Ben daha çok verirdim’ demeye başladı. Madem ki vereceklerdi, neden bunca zamandır teklif etmediler? Biz alınca arsa kıymete bindi. Bu zamana kadar neredeydiler? Çalıştığımız her bölgede aynı problemi yaşıyoruz."

Kat yüksekliği belirlenmedi
Dubai Towers Projesi'ndeki kulelerin içinde barındıracağı daire, otel ve rezidanslarla ilgili birçok ayrıntının belirlendiğine dikkat çeken Farhan Faraidooni, kulelerin mimarisinde herhangi bir değişikllik yapılmayacağını söyledi.

Faraidooni, binaların kat yüksekliğinin ise kesin olarak belirlenemediğini ifade etti.

Faradoni, Dubai Towers projesinin hayata geçirilmesinde Türk firmalarıyla çalışacaklarına dikkat çekerek "Bu projede tamamen yerel gücü ve kaynakları kullanacağız. Yüzde 100 Türklerle çalışmayı düşünüyoruz. Bu çok sayıda Türk’e iş imkanı da doğuracak" dedi.

İstanbul’un Dubai Kuleleri'nde neler olacak?

Ofis alanı: 50 bin metrekare
Alışveriş merkezi: 17 bin metrekare
Beş yıldızlı butik otel: 192 oda
Oda servisli rezidans daireler: 117 adet
Normal daireler: 350 adet
Projenin tahmini bitiş tarihi: 2008’in 4. çeyreği