"Dubai'li İşadamı Gureyr, Enerji Yatırımları Yapmayı Hedefliyor"



Dubai'li İşadamı Abdullah El-Gureyr'in oğlu ve Gureyr şirketi Çimento Grubu Başkanı Sultan Gureyr, şirket olarak enerji alanında yatırımlar yapmayı hedeflediklerini söyledi. Kütahya'nın Tavşanlı ilçe Belediye Başkanı Mustafa Güler'i ziyaret eden Gureyr, ilçede yapımına başlanan çimento fabrikasıyla ilgili bilgiler verdi.

Sultan Gureyr, 50 yıldan buyana farklı ülkelerde çeşitli alanlarda yatırımlar yaptıklarını anlatarak, istihdam ettikleri 80 bin civarındaki işçileri, ailelerinin bir ferdi olarak gördüklerini kaydetti.

Gureyr, Tavşanlı'daki çimento fabrikası yatırımının, dünyada süren krizin etkisiyle, çok hızlı ilerleyemediğini dile getirerek, "Tavşanlıda yeni yaptığımız fabrikada 30 ay içinde üretime geçmeyi hedefliyoruz. Enerji yatırımlarına da ilgi duyuyoruz. Şirket olarak enerji alanında da yatımlar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Güler de, Sultan Gureyr ile olumlu ve verimli bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Fabrika yatırımıyla ilgili bir sorun yok. Bazı belirsiz hususlar da bu görüşmede kesinlik kazandı" dedi.