Duble Yoldan Sonra ’2x3’ Yollar Geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hazine arazisi üzerinde bulunan duble yolları ’2x3’ şeklinde 3 gidiş 3 geliş yol yapacaklarını belirterek, duble yollar sayesinde kazaların yüzde 65, ölüm oranlarının da yüzde 94 azaldığını bildirdi.

Erdoğan, Gülsan İnşaat tarafından yapılan Bursa Çevre Yolu’nun açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, Bursa Çevre Yolu’nun ülke ekonomisi için son derece hayati bir proje olduğunu ifade eden Erdoğan, hükümet olarak Türkiye’yi en ileri ülkeler arasına sokmak, Türk insanını çağdaş hayat standartlarına ulaştırmak için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi. Hükümetin acil eylem planında 15 bin kilometre duble yol yapacağı hedefinin yer aldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz bu hedefi gündeme getirince anamuhalefet şunu söylüyordu; biliyorsunuz yavru yoktu o zaman, yavru yoktu. ’Nasıl yapacaksınız?’ deniliyordu. Ama şu ana kadar, 6 bin 800 kilometrelik duble yol tamamlandı.

Güvenli yol ağı: Türkiye’nin dört bir tarafını çağdaş, konforlu, güvenli yol ağıyla örmek için çalışmalara başladık. 3 Kasım 2002’de kucağımızda nasıl bir Türkiye bulduğumuzu hepiniz biliyorsunuz. Yolculuk devam ediyor, kolay değil. Makas açığını inşallah kapatacağız, milletle kapatacağız. Çünkü bu iktidar, Ahmet’in, Mehmet’in." Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında, vatandaşlar, sık sık sloganlar attı. Erdoğan, "Öl de ölelim yavrumuzu verelim" sloganı üzerine, "Ben sizden yalnız çalışmanızı istiyorum. Bu sloganları da geride bırakacağız. Biz slogan gençliği değil, üreten, çalışan gençlik istiyoruz" dedi.

3 gidiş 3 geliş: Türkiye’nin 3 Kasım seçimlerinden sonra şantiyeye döndüğünü ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hazine arazisi üzerinde bulunan duble yolları, 3 gidiş 3 geliş yollar yapacağız. Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu, 2015 yılı için Türkiye’ye bir rakam biçmişti. ’Türkiye 2015 yılında yılda 55 milyon insanı hava taşımacılığıyla taşıyacak’ diyordu. Ama, 2005 yılı sonu itibariyle biz 56 milyon rakamını bulduk, çünkü fiyatlar indi, ekonomik durum iyileşti. Ama bunu görmeyenler var, gözü olup görmeyenler, kulağı olup duymayanlar var. Cumhuriyet tarihinin bütün hükümetlerinin yaptığı bölünmüş yolların iki katını biz 3 yılda AK Parti iktidarında yaptık. Gün geçmiyor ki, kara haber gelmesin. Bu ülke yollarda verdiği can kaybını maalesef savaşlarda vermedi. Hiçbir insanımızın burnunun kanamasına, analarımızın, babalarımızın evlatsız kalmasına gönlümüz el vermez. Duble yollar sayesinde kazalar yüzde 65, ölüm oranları yüzde 94 azaldı."