Dudley: Fed Bu Yıl Faiz Artıracak



Fed'in faiz artırımının zamanlaması konusunda piyasaların istediği netliği sağlamasının mümkün olmadığını ifade eden Dudley,  FOMC'nin kararlarını takvime göre değil, verilere göre aldığını tekrarladı.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Fed'in faiz artırım hızını verilere göre belirleyeceğini, artırım hızının mekanik olmayacağını ifade eden Dudley, "Fed faiz kararlarını ekonomik verilere göre alıyor. Her FOMC toplantısı faiz tartışmaları açısından hareketli geçiyor, Ekim ayındaki toplantı da böyle olacak. Eğer ekonomi hali hazırdaki seyrini devam ettirir ise, bir faz artırımı için güçlü neden ortaya çıkar"diye konuştu.

Dudley konuşmasında Fed'in ABD Doları'nın geleceği için bir görünüm belirlemediğini belirtirken, "ABD Doları, Fed'in karar alırken değerlendirdiği faktörlerden biri" dedi. Fed'in ayrıca finansal istikrarı da takip ettiğini belirten Dudley, finansal istikrar konusunda ciddi endişelerinin olmadığını, ancak makroekonomik performansa zarar verebilecek olması nedeniyle finansal istikrarı takip ettiklerini vurguladı.

Reklam Goruntulenme Bolumu