Dünya Çelik Devleri "Çelik Günü"nü İstanbul'da Kutlayacak



Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) ve Türk Yapısal Çelik Derneği’nin (TUCSA) birlikte düzenlediği sergi, sempozyum, ECCS Çelik Köprü Yarışması, Yapısal Çelik Günü ve ECCS toplantıları ekinliklerinden oluşan “Çelik Yapılar Haftası 2010 İstanbul” dolayısıyla dünyanın çelik devleri 20-24 Eylül 2010’da İstanbul’da buluşuyor.

Dünyaca ünlü İtalyan mimar Alessandro Zoppini’nin 20 Eylül’deki sergi açılış kokteyli ile başlayacak etkinlikler, 21 ve 23 Eylül’de Taksim The Marmara Oteli Balo Salonu’nda gerçekleşecek “Çelik Yapılar: Kültür ve Sürdürülebilirlik 2010” Uluslararası Sempozyumu ile devam edecek. 22 Eylül’de bildiri sunumlarının ardından Avrupa Çelik Köprü Yarışması’nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verilecek. Katılımcılar için ise Esma Sultan Yalısı’nda “Gala Yemeği” düzenlenecek.

23 Eylül 2010 Perşembe günü öğlene kadar sürecek sempozyumun sonrasında Türk Yapısal Çelik Derneği’nin geleneksel etkinliği “11. Yapısal Çelik Günü” başlayacak. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen sempozyum katılımcılarının yanı sıra Avrupa Yapısal Çelik Birliği üyesi ülke temsilcilerini de buluşturacak olan 11. Yapısal Çelik Günü’nde, Türkiye’den seçkin çelik yapı projeleri sunumlarının yanında, dernek üyesi kuruluşlar tarafından açılacak standlar da yer alacak. Sektörün panoramasının gündeme taşınacağı “Türkiye ve Komşu Ülkelerde Çelik Yapılar İçin Fırsatlar” konulu forum ile sonlanacak olan 11. Yapısal Çelik Günü akşamında The Marmara Otel Panorama Salonu’nda Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nden gelen konuklarla birlikte “Başkan ve Yöneticiler Akşam Yemeği” gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin son günü olan 24 Eylül’de Avrupa Yapısal Çelik Birliği – ECCS Genel Kurulu İstanbul’da toplanacak. 2009-2010 yılı ECCS Dönem Başkanlığı’nı yürüten Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, bu toplantılar sonunda dönem başkanlığını Almanya’ya devredecek.

Alman “Steel Construction” Dergisi’nden Özel Sayı

2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’a yakışır bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Türk Yapısal Çelik Birliği yetkilileri, sempozyum süresince sunulacak 80 bildirinin Sempozyum Bilim Kurulu tarafından değerlendirildiğini açıkladı.

Öte yandan Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’nın girişimleri ile Almanya’da 3 ayda bir yayımlanan “Steel Construction – Design and Research” Dergisi, 21-23 Eylül 2010 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak sempozyum için özel sayı çıkarma kararı aldı. Eylül ayı sayısında sempozyumun 8 sunumunu sayfalarına taşıyacak derginin bu sayısının editörler kurulu Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, Prof. Dr. Luis da Silva ve Prof. Dr. Milan Veljkovic, Prof. Dr. Harun Batırbaygil ve Prof. Dr. Cavidan Yorgun ’dan oluşuyor.

Davetli Konuşmacılar

“Çelik Yapılar Haftası 2010 İstanbul” ‘un davetli konuşmacıları İtalyan mimar Alessandro Zoppini, Mimar Abbes Tahir, Prof. Dr. Jean Baptiste Schleich ve ECCS’in geçmiş dönem Başkanı Allan Collins olacak.

“Çelik Yapılar Haftası 2010 İstanbul” Sponsorları

Etkinliğin ana sponsoru: Astadi-Gülermak Ortaklığı. Platin Sponsorluklar: KARDEMİR, TOSYALI-TOSCELIK. Altın Sponsorluklar: ArcelorMittal, As Kaynak Sanayi, Borusan Mannesmann Boru Sanayi, Çimtaş Çelik İmalat ve Montaj Sanayi. Gümüş Sponsorluklar: Akkon Çelik, ArcelorMittal Rozak Demir Profil Sanayi, TML İnşaat Bronz Sponsorluklar: Corus Çelik, İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri), Kanat Boya Sanayi Temel Sponsorluklar: Altınyaldız Uzay Sistem Konstrüksiyon Sanayi, Berdan Cıvata Sanayi, Çelik & Çelik İnşaat Sanayi, Doralp Teknolojik Montaj Sanayi, Hempel Türkiye, Jotun Boya Sanayi, PEDDINGHAUS, Promer Mühendislik, Temsan Yapı ve Makine Sanayi, Yapı Merkezi.