Dünya Ne Yapıyorsa Tersini Yapıyorlar



İngiltere’nin başkenti Londra’da bir sergi salonu 9 günde bin yatak kapasiteli sahra hastanesine dönüştürülürken, Hindistan’da da tren vagonları ‘karantina hastanesine’ çevrildi. İstanbul’da ise sahra hastanesinin yapımına açıklandığı gibi Atatürk Havalimanı’nda değil, havalimanının yanındaki 52 bin metrekarelik alanda başlandı.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; Hastanenin inşaatı ile bölgenin yapılaşmaya açılabileceği görüşünde olan TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, “Salgına karşı hızlı sahra hastanesi oluşturmak, önlemler almak ve bedelsiz sağlık hizmetinin karşılanması beklenirken, sürecin başka bir arayış içerisinde değerlendirildiği anlaşılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya baktığımızda, sadece sahra hastanesine dönüştürülmesi değil, bölgeyi yapılaşmaya açan ve kalıcı yapı organizasyonu olduğu anlaşılmakta.” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin CHP’li Üyesi Nadir Ataman’a göre ise hafriyata başlanan alanda altyapı yok. İnşaatın bölgedeki konutlarla dip dibe olduğuna dikkat çeken Ataman, “45 günde yeni bir yer yapmak varken, havalimanında mevcut kapalı alanlar var. O odaları havalimanına kursalardı çok daha kısa sürede bitirebilirlerdi. Daha ucuz şekilde kurulabilecek iken, neden orada yapılıyor? Bu ekonomiye zarar verir.” şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şöyle dedi: “Sahra hastanesi için Atatürk Havalimanı yerine havalimanı dışındaki arazinin tercih edilmesi çok yanlıştır. Ulaşım dahil pek çok sıkıntısı olan bu alan yerine, hazır halde olan havalimanının içi tercih edilmelidir. Lütfen bu uyarımızı dikkate alın.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.