Dünya Ticaret Merkezi'nin Asansör Kabloları Draka'dan



Prysmian Group markalarından Draka Asansör, New York’ta yeniden inşa edilen Dünya Ticaret Merkezi Kompleksi’nin asansörlerinin kurulumunu gerçekleştirecek olan uluslararası iki OEM asansör firması tarafından, özel olarak tasarlanmış asansör kabloları ve aksesuarlarının tedariki için seçildi. 1 ve 4 numaralı binalar ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Yapılan anlaşmaya göre Prysmian Grubu, 100’den fazla asansör için asansör kuyusu kabloları, standart metal kablo kanalları ve aksesuarları, özel olarak tasarlanmış metal kablo kanalları ve özel bağlantı kutuları gibi malzemeler temin edecek.

Dünya Ticaret Merkezi 1, 542 metre yüksekliğinde olacak ve kullanılacak olan Draka asansör kabloları, asansör düğmeleri, iletişim cihazları, acil durum güvenlik sistemleri ve çok daha fazlası için enerji sağlayacak. İçerisinde fiber optik kablonun da olduğu bazı asansör kuyusu kabloları, Dünya Ticaret Merkezi Kompleksi’nde yüksek hızda iletişimin sağlanması için kullanılacak. Projede kullanılacak olan kabloların ve kablo kanallarının tamamı Prysmian Grubu’nun Kuzey Karolina’daki Draka Asansör fabrikasında üretilecek.

Bu proje kapsamında Draka, 'Genişletilmiş Fabrika Stok Modeli' programı sayesinde müşteriye katma değeri yüksek bir çözüm de sunuyor. Bu çözüm ile dağıtım merkezinde geniş bir yelpazede hazır bulundurulan ürünler, müşterinin ihtiyacı doğrultusunda anında teslim edilecek. Böylece müşteriler ihtiyacı olan malzemeleri kullanarak asansörleri tamamlayacak ve sevkiyatları gecikmeden ve zamanında gerçekleştirecek.

Asansör Ürünleri İş Direktörü Sterrett Lloyd konuyla ilgili olarak, “Bu kadar önemli bir projenin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu çalışma, ürünlerimizin kalitesinin ve teknolojik üstünlüklerinin bir göstergesi” dedi.