Dünya Tiyatro Günü kutlamaları Suda Başlıyor



Yarın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü. Pek çok ildeki tiyatro gösterileri ücretsiz izlenebilecek. 12. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin açılış gösterisi ise İtalyan grup Studio Festi tarafından Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirilecek.

12. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde görkemli bir açılış gösterisi ile başlıyor. 1982’de İtalya’da kurulan Studio Festi, şimdiye kadar New York, St. Petersburg, Kenya, Çin, Almanya ve Singapur gibi pek çok farklı ülkede dış mekan gösterisi yaptı. Türkiye’de ise onları Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. yıl kutlamalarında izlemiştik.

Farklı tarzları ve sahne anlayışlarıyla ünlenen grup, bu kez Adana Tiyatro Festivali’ni renklendirecek. Ekip, yarın akşam Taşköprü civarında Seyhan Nehri üzerinde “Elementlerin Uyumu” adlı gösterisini sahneleyecek. Festivale bunun dışında dokuz yabancı ülkeden 11 grup olmak üzere toplam 18 grup katılacak. 29 Nisan’a kadar 12’si yabancı olmak üzere toplam 21 oyun sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları’nın 112 oyunu ücretsiz

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, “Matine ve suare olmak üzere Türkiye genelinde 112 oyunumuzu ücretsiz sahneleyeceğiz, bir bayram buluşması yapacağız” dedi. Devlet Tiyatroları’nın 11 bölgedeki 26 sahnesinde ve 4 yerleşik turne sahnesinde temsiller ücretsiz izlenebilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da 27 Mart’ta oyunlarını ücretsiz olarak sahneleyecek.