Dünya Toplu Taşımacıları Adana’da!

Toplu taşımacılık alanında dünyanın en büyük birliği olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) Türkiye’deki konferansına Temsa Global A.Ş. ve Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. 17 – 18 Kasım tarihlerinde Adana’da düzenlenen “Kentiçi ve Bölgesel Otobüs Hizmetlerinde Hizmet Kalitesini Geliştirme” Konferansına, UITP üyesi olan dünyanın dört bir yanından toplu taşımacılık işletmeleri ve idareleri, endüstri kuruluşları ve danışmanlar, Türkiye’den Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TÖHOB), Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER), Türkiye Otobüsçüler ve İşletmecileri Federasyonu (TOFED) ve İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) katıldı.

Konferans, UITP Türkiye Ofisi Müdürü Enis Hemedoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Aytaç Durak, konferansa ev sahipliği yapan Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın konuşmalarıyla başladı.

“Toplu Taşımada Otobüsün Rolü” konulu açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı kentiçi ulaşımında otobüsün önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

“Kentiçi ve Bölgesel Otobüs Hizmetlerinde Hizmet Kalitesini Geliştirme” konferansında; otobüs hizmetlerinde hizmet kalitesi, hizmet çeşitliliği, teknoloji çözümleri, otobüs tasarımında inovasyon, filo yönetimi, kalite taahhütleri ve sözleşmeleri gibi geniş bir yelpazede otobüs işletmeciliğinde kalite odaklı konular tartışıldı. Konferansa; Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Kanada, İspanya, İran İslam Cumhuriyeti, Belçika, İsveç ve daha birçok ülkeden toplu taşımacılık alanında faaliyet gösteren şirketlerin liderleri konuşmacı olarak katıldı. İETT Otobüs İşletmeleri Daire Başkanı Faruk Karaosman,  Kentkart Ege Elektronik Ltd. Uluslararası Pazarlama Müdürü Güliz Öztürk ve  TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon Türkiye’den konuşmacı olarak katılan isimler arasında yer aldı.


İstanbul dahil dünyanın çeşitli ülkelerinde hayata geçirilen başarılı taşımacılık örnekleri de katılımcılarla paylaşıldı. Türkiye’de trafiğin en yoğun olduğu bölge İstanbul’da yakın zaman önce hizmete sunulan Metrobüs, dünyanın dört bir yanından gelen toplu taşımacılara örnek olarak gösterildi. Tahran otobüs master planı, Barselona turistik otobüsleri, Körfez Bölgesinde taksi taşımacılığı gibi dünyadaki örnek projelerin detayları, yurt dışından gelen taşımacılar tarafından paylaşıldı.

UITP

Dünyanın 90 ülkesinden toplu taşımacılık işletmecileri, üreticileri ve otoriteleri, idareciler, araştırma merkezleri ve toplu taşıma tedarik ve hizmet endüstrisini bir araya getiren uluslararası bir ağdır. UITP; metro, otobüs, hafif metro, banliyö ve deniz taşımacılığı olmak üzere her çeşit toplu taşımacılık alanında işbirliği yapılan ve bilgi paylaşılan uluslararası bir platformdur. 3100 üyeli kuruluşun Türkiye üyeleri arasında; İstanbul Ulaşım A.Ş., Kentkart, İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi (İDO), İzmir Metro Taşımacılık İnşaat ve Sanayi AŞ, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, EAS Elektronik, Polaris Elektronik, BurulAŞ, Belbim, Yapı Merkezi, Asis Elektronik ve Temsa Global bulunmaktadır.