Dünyaca Ünlü İngiliz Yapı Mühendisi Tim Macfarlane İzmir’de!



Harvard Graduate School of Design ve Yale Üniversitesi gibi birçok önde gelen üniversitede “mimari ve yapısal cam” konusunda çeşitli dersler veren dünyaca ünlü yapı mühendisi ve “Dewhurst Macfarlane and Partners” firmasının yönetici ortağı Tim Macfarlane, “Cam Mimarisi’nde Yapısal Çözümler” başlıklı konferansında, strüktür mühendisin karşılaştığı zorluklara değinerek kodlanmış pratiklerin rehavetinden sıyrılan mühendisliğin ne denli heyecan verici ve yenilikçi sonuçlar doğurabileceğini aktaracak. Bu bağlamda Macfarlane, camın iddialı mimari projelerdeki kullanımını etkileyen cam üretim ve işleme alanındaki gelişmelerden bahsedecek.

Tim Macfarlane, Londra ve New York'ta bulunan merkez ofisleri aracılığıyla önemli projelere imza atan, 4 ortak ile uluslararası bir uygulayıcı olan Dewhurst Macfarlane and Partners grubunun New York ofisinin gelişmesine katkıda bulunan Macfarlane, büyük ölçekli üniversite ve sanat binalarının projelerini de yürütmüş.

Firmanın Londra ofisini yöneten ve öncü mimarlar ile bir yandan çığır açıcı strüktürler üzerine çalışırken; diğer yandan ise Birleşik Krallık ve dünya çapında sanat, eğitim, konut ve kamu yapılarına yönelik mühendislik tasarımı gerçekleştiren Macfarlane, küçük bölüntülü cephelerden büyük kablo asılı cam duvarlara kadar her türlü yapı biriminde yapısal cam kullanımına öncülük etmiş. Grubuna İngiltere Yapısal Mühendislik Kurumu’nun ‘Yapısal Mühendislik Mükemmelliği Üstün Ödülü”nü kazandıran Macfarlane, New York Times Square’deki TKTS ile uluslararası beğeni almış.

Macfarlane, İzmir Ticaret Odası, Yapı-Endüstri Merkezi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ve ERA Mimarlık Müşavirlik firmasının katkılarıyla 14 Ekim 2011 Cuma günü, 17.30 – 19.30 saatleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda tüm ilgililere açık olan “Cam Mimarisi’nde Yapısal Çözümler” konulu bir konferans verecek. 

Program

17:00 – 17:30 Kayıt

17:30 – 17:35 Açılış Konuşmaları
Prof. Dr. Gülsüm BAYDAR İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili
Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu, ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik

17:35 – 18:30 “Cam Mimarisinde Yapısal Çözümler” Konferansı, Tim MacFarlane

18:30 – 18:45  Genel Değerlendirme ve Soru Cevap
Tim Macfarlane & Y.Mimar Ali Hızırıoğlu

18:45 – 19:15  İkram

Konferans simultane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecektir. Kayıt ve detaylı bilgi için tıklayınız.