Dünyaca Ünlü Otel Zincirleri Hangi İlimize Geliyor?



Güvenlik sorunu nedeniyle değişik zamanlarda çıkarılan teşvik uygulamalarına rağmen Diyarbakır’a yatırım konusunda çok da istekli olmayan girişimciler,  çözüm süreciyle birlikte yatırım kararı aldı. Patronlardunyası.com’un haberine göre son 2 ayda aralarında yabancıların da olduğu 52 şirket, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) fabrika kurmak için başvurdu.

Otellerin göz hapsinde

Sheraton, Intercontinental, Nova İbis, Rixos ve Divan gibi otel zincirlerinin de Diyarbakır’a yatırım için çalışma yürüttüğü bildirildi. Diyarbakır Organize Sanayi ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, hükümetin başlattığı çözüm sürecinin tüm bölge halkını çok mutlu kıldığını belirterek “Süreç çok büyük moral ve motivasyon getirdi” dedi. İl dışındaki girişimcilerin de Diyarbakır’a yatırım için daha istekli olduğunu kaydeden Özkılıç, şöyle konuştu: “Sürecin konuşulması bile yatırım talebini sağladı. Diyarbakır OSB’ye 2 ayda 52 firma fabrika kurmak için başvurdu.Bu firmalar arasında Kanada, Danimarka ve Fransa’dan şirketler de yer alıyor. Bir süre önce çıkarılan teşvik uygulamasının ardından çoğunluğu Diyarbakır’dan olan 158 girişimci yer talebinde bulunmuştu.”

“Batı bölgeleri ile yurt dışından yatırımcılar da arsa tahsisi istedi” diyen Özkılıç “Elektronik üretimi yapacak ve 500 kişiyi istihdam edeceğini taahhüt eden bir İstanbul firmasıyla yine 500 kişinin çalışacağı bir iplik fabrikası kuracak Kahramanmaraş firmalarına yer tahsisi yaptık. Birinci etapta yer kalmadığı için, 2 bin dönümlük ilave alan çalışmamız devam ediyor” dedi.