Dünyaca Ünlü Stadyum Mimarını Soydular

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Mimar Damon Lavelle, İnönü Stadı'nın fotoğrafını çekerken kendine polis süsü veren hırsızın kurbanı oldu.

Geçen hafta İnönü Stadı'nda incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, stadın restore edileceğini açıklamasının ardından Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören tarafından Türkiye'ye davet edilen Avusturalyalı 43 yaşındaki Mimar Damon Lavelle, tırnakçıların kurbanı oldu. 5 gün önce Türkiye'ye gelerek Hilton Otel'de kalmaya başlayan mimar, Beşiktaş İnönü Stadı'nın üst tarafında bulunan yoldan stadın fotoğraflarını çekmeye başladı.

Bu sırada Ritz Cartlon Otel önünden ilerleyerek mimarın yanına gelen bir kişi, İngizlice olarak adres sordu. Başka bir şahıs ise polis olduğunu belirterek, ikisinden de kimliklerini istedi. Adres soranın kimliğini kontrol ettikten sonra, Damon Lavelle'nin de kimliğini istedi. Mimarın cüzdanını kontrol eden şahıs daha sonra cüzdanı geri verdi. Her iki şahsın durumundan şüphelen mimar, fotoğraf makinesi ile şahısların fotoğrafını çekti. Daha sonra cüzdanını kontrol eden Lavelle, 250 Dolar ve 300 Euro'sunun olmadığını görünce Dolmabahçe Sarayı önündeki polis noktasına gitti. Burada polis ekiplerine bilgi veren Lavelle, daha sonra ifade ve fotoğrafları vermek üzere Beşiktaş Merkez Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.

Beşiktaş Stadı için İstanbul'a gelen Lavelle'nin, Portekiz Lizbon'daki Benfica Luz Stadı'nı (Işığın Stadı) gün ışığından olabildiğince fazla yararlanmayı öngörerek ve 65 bin oturma kapasitesiyle final karşılaşmasına ev sahipliği yapacak nitelikte projelendirdiği öğrenildi.

Polis, olaya karışan tırnakçıları bulmak için çevrede geniş çaplı araştırma başlattı.