Dünyanın Böyle Bir Krize İhtiyacı Vardı



İsveçli mobilya devi IKEA'nın sahibi Ingvar Kamprad, Amerika'da başlayıp bütün dünyayı saran finans kriziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küresel krizle ilgili, "Hoş geldi, sefalar getirdi." ifadesini kullanan Kamprad, "Piyasaların temizlenmesi için böyle bir banyoya ihtiyaç vardı." yorumunu yaptı.

Böyle bir krizi önceden öngörmenin hiç de zor olmadığını belirten Kamprad, Aftonbladet Gazetesi'ne verdiği demeçte, "Dünyanın bu şekilde de olsa kendine gelmeye ihtiyacı vardı." diye konuştu. Krizden genel olarak kendilerinin etkilenmeden, başarılı bir şekilde çıktıklarını dile getiren Kamprad, 2009 için yüzde 5 olan mağaza artış hedeflerini yüzde 1 ile sınırlı tutmayı düşündüklerini kaydetti.

1958'de küçük bir atölyede faaliyete başlayan ve şu an dünya genelinde 285 mağazası bulunan IKEA'nın sahibi, dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor. Krizden dolayı üzülmeyen Kamprad'ı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında gelen mesaj ağlatmıştı. 82 yaşındaki Kamprad'ı ağlatan mesajda işadamına faşist ve Nazist olduğuna dair ithamlarda bulunuluyordu.