Dünyanın En Pahalı Evi İngiltere'de



İngiltere'nin en büyük çelik üreticilerinden Lakshmi Mittal, Batı Londra'da, kentin en saygın semtlerinden biri olan Kensington Palace Gardens'da aldığı ev ile Guiness Rekorlar Kitabına giriyor. Yaklaşık 175 trilyon liraya alıcı bulan evin 12 yatak odası ve aynı anda 20 otomobil alabilen garajı bulunuyor.
1990'lı yıllarda İran asıllı bir sanat koleksiyoncusu ve finansör olan Divad Halil tarafından restore edilen evin, bütün mermer döşemelerinin yurt dışından getirtildiği ve Tac Mahal'de kullanılan sütunlar ve camların benzerinin yaptırıldığı belirtiliyor.

Eve rağbet büyük

Üç yıl önce evi 50 milyon sterline satın alan ancak içinde hiç yaşamayan Formula 1'in sahibi Bernie Ecclestone'ın bu ev üzerinden büyük bir 'rant' yaptığına dikkat çeken emlakçılar, evi satın alan çelik üreticisi Mittal ailesinin servetinin toplamının 3.5 milyar sterline yakın olduğunu belirtti.

Aile halen, kuzey Londra'daki Highgate semtinde bulunan, ünlü Türk işadamı Halis Toprak'ın da evinin bulunduğu Bishops Avenue'de dokuz milyon sterlin değerindeki bir evde yaşıyor.