"Dünyanın Geleceği Enerji Zirvesi" Abu Dabi'de





17 – 20 Ocak 2011 tarihleri arasında Abu Dabi’de gerçekleştirilen, Yapı-Endüstri Merkezi'nin de medya ortağı olarak destek verdiği Dünyanın Geleceği Enerji Zirvesi’nde (World Future Energy Summit – WFES), yenilebilir enerjide çığır açıcı gelişmeler ile yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin sunduğu olanaklar masaya yatırılarak söz konusu yeniliklerin enerji giderlerini azaltmak, kapasite ve güvenirliği arttırmak bağlamında faydaları konuşuldu.

Etkinliğin üçüncü günü 19 Ocak’ta gerçekleştirilen forumda, dünyanın dört bir yanından önde gelen teknoloji uzmanları ve liderleri anahtar konuşmacı olarak yer aldılar. Yenilenebilir enerji alanında teknolojik gelişme, mücadele ve olanaklara odaklanılan sunumlarda, ilgili alanda araştırma ve eğitimin nasıl yetkinleştirilebileceği de konuşuldu.

Zirvenin anahtar konuşmacıları arasında ABD’den ExxonMobil Araştırma Şirketi’nin Başkanı Sara Ortwein, Generel Electronic (GE) “ecomanigation” girişimi Başkan Yardımcısı Mark Vachon gibi isimler de bulunuyordu.

Dünyanın Geleceği Enerji Zirvesi kapsamında, uluslararası uzmanların solar enerji yenilikleri, hidrojen, karbon, bio-yakıt ve enerji depolama gibi “sıcak tema” tartışmalara yer verildi. Birleşik Arap Emirlikleri’nden kurum ve üniversitelerin temsilcileri ise, “gelecekte enerji” konusundaki araştırmaların ve eğitimin irdeleneceği oturumlara başkanlık yaptılar.