Dünyanın Parkesi Burada: parkesepeti.com



1983 yılından bu yana zemin kaplama sektöründe faaliyette olan Area Zemin, portföyündeki zengin ürün çeşitlerini internete taşıdı. Area Zemin'in parkesepeti.com adresindeki sanal mağazası, sunduğu geniş ürün yelpazesinin yanısıra tasarım ve usta yardımı seçenekleriyle de cazip bir platform. Area Zemin Genel Koordinatörü E. Serdar Duman sorularımızı yanıtladı.

Bize kısaca Area Zemin'den bahsedebilir misiniz?

Area Zemin markasıyla Türkiye’de yapı ve dekorasyon sektöründe faliyet gösteren Akgün Yapı ve Zemin Kaplamaları Ltd.Şti, 1994 yılından bu yana tüketicilere yenilikçi, kaliteli, güvenilir ve sorunsuz hizmet sunuyor. Dünyanın dört bir yanından A Plus markaların Türkiye mümessilliğini yapan Area Zemin, BerryFloor, Krono Original, Back’s Floor ve Area Collection markalarının distribütörlüğünü yapıyor. Firmamız, İstanbul Hadımköy’deki 10 bin m2 kapalı alanda üretim, depolama ve lojistik faaliyetlerine devam ediyor.

Firma olarak sizi diğer firmalardan farklı yapan özellikleriniz nelerdir?

İSO standartlarında ürün ve hizmet kalitesiyle faaliyet gösteren firmamız, Türkiye’de son yıllarda inşaat sektörünün gelişme ve profesyonelleşmesiyle paralel olarak manevra kabiliyeti yüksek yapısıyla sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir çalışma prensibiyle faaliyetlerine devam ediyor. Portföyünde bulunan marka ve özellikli ürünleriyle, sektörün öncelikli tercih ettiği firma ve yükselen bir değer olma özelliğini koruyor. Klasik parkeci kimliğinin dışında, pazarda fazla bulunmayan özellikli ürünleri, sürekli ve yüksek miktarda stokları, renk seçenekleri, montaj ekibi ve güçlü finans yapısıyla sektördeki farklılığını ortaya koyuyor. Bu farklılığın göstergesi olarak Area Zemin, Ağaoğlu My World,  Mesa Nurol, Gül İnşaat Costa Recidence, Rose Marine, Biskon Çınar Evleri, Orion Park vb. A Plus projelere çözüm ortağı olarak imza attı.

Parke sektöründeki gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şu an, 10 milyon m2’si İstanbul’da olmak üzere, Türkiye’de yıllık 50 milyon m2 parke satılıyor. Area Zemin olarak, 2008 yılında 1.000.000 m2'nin üzerinde satış yaparak, pazarda güçlü oyunculardan biri olduğumuzu gösterdik. Küresel krize rağmen 2009 yılı için 1 milyon 200 bin m2'yi hedefliyoruz. parkesepeti.com olarak da ilk yılımızda nihai tüketicilere 200 bin m2 ürün satmayı hedefliyoruz. Area Zemin, 14 kişilik güçlü satış ekibi, 28 ilde 43 bayisiyle hedeflerine emin adımlarla yürüyor.

2009 yılı için proje ve hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Öncelikle parkesepeti.com sanal mağazamızın, kısa zamanda bu alnada lider konuma gelmesini hedefliyoruz. 2009 yılında da yeniliklere, teknolojiye ve insana  yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bayilik ağımızı geliştirip, 100’ün üzerinde bayi ile kendi kulvarımızda liderliğe koşmayı ve Türkiye geneline yayılmayı hedefliyoruz.