DuPont Bilime Dayalı Yenilikçi Ürünlerini Tanıttı

Bilim firması DuPont, Uluslararası Yapı İstanbul 2010 Fuarı’na, yapı sektörüne sunduğu DuPont Corian, DuPont Tyvek , DuPont AirGuard, DuPont Typar, DuPont Plantex ve DuPont SentryGlas ile katıldı. Firma ziyaretçilere, bu ürünlerin farklı uygulama alanları hakkında da bilgi verdi.

İnsanların hayatlarını daha iyi, daha sağlıklı ve daha güvenli yaşaması için bilim yoluyla çözümler üreten DuPont, bu amaç doğrultusunda her yıl yaklaşık 1,4 milyar dolarlık bütçeyi Ar-Ge faaliyetlerine ayırıyor. Yapı sektöründe de yeniliğe yaptığı yatırımlar sayesinde, hızla değişen ihtiyaçlara bilime dayalı ve yenilikçi ürünlerle hizmet sunmayı hedefliyor.

DuPont Corian artık dekoratif ürünlerde de kendini gösteriyor

DuPont Corian, leke tutmayan, temizlenmesi kolay, dayanıklı, yenilenebilir, onarılabilir ve hatta geri dönüşülebilir gözeneksiz yapısıyla mimarlar ve tasarımcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. DuPont Corian, 100’u aşkın renk seçeneği ve benzersiz yapısıyla yerleşim alanları, ticari alanlar, mobilya ve uzmanlık gerektiren uygulamalarda yaygın biçimde kullanılıyor. Ürün son dönemlerde, mutfak ve banyo sınırları dışına çıkarak iç dekorasyon alanında da alternatif olarak yer alıyor.

3D Koleksiyonu ile dekoratif mekanlar

Ambiance, Fibonacci, 3D, MathDekorasyon alanında da kendini kısa zamanda ispatlayan DuPont Corian, üç boyutlu sofistike modellerle dekoratif iç duvar kaplama panellerinden oluşan yeni koleksiyonu "3D"yi piyasaya sürüyor. Zarif ve yaratıcı üç boyutlu modellerin bulunduğu “Math” serisi, “3D” koleksiyonunun gerçekleştirilen ilk serisi.

DuPont tarafından oluşturulan bu koleksiyonun dekoratif bölmeleri, hem konutlarda hem de ticari uygulamalarda çok çeşitli iç ortamlar için kullanılabiliyor. Koleksiyon DuPont’a kısa prototip süreci ve maliyet avantajı sağlarken tasarımcı ile mobilya ve iç tasarım şirketlerinin farklı tasarım ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş modeller uygulama imkânı sağlıyor.

Koleksiyonun ilk serisi 6 ana parçadan oluşuyor: Gauss, Phyllotaxis, Voronoi, Fourier, Fibonacci ve Moirè.

Fibonacci, 3D, Math

DuPont Corian’ın renk seçeneği arttı

Bilim firması DuPont, uzun pazar araştırmaları ve trend takipleri sonucunda 100’den fazla renk seçeneği olan DuPont Corian’ın renk paletine 22 farklı renk alternatifi daha ekledi. Yeni renklerin dokuzunun (Eco-Terrazzo ve Eco-Concrete koleksiyonlarından) içeriğinde geri kazanılmış malzeme bulunuyor. Performans, estetik ve çevresel sürdürülebilirliği bir arada bulunduran masif yüzeyleri pazara sunan DuPont’un, tüm renkleri 12mm iken, Designer White rengi 6 mm kalınlıkta da üretilebiliyor. DuPont, Corian’ın  performans avantajından yararlanabilmeleri için mimarlara, tasarımcılara ve şirketlere esneklik sağlayan, renk talebine göre üretim kapasitesini geliştirdi. DuPont şimdi minimum 60 plaka siparişi ile Corian’ın talebe özel renklerini üretebiliyor. 

Isı tasarrufu sağlayan buhar kesici DuPont AirGuard

Yüzde 95’lik yansıtıcılık özelliği ile dünya lideri olan DuPont AirGuard yansıtıcılı buhar kesici örtü, buharın yoğun olarak yaşandığı endüstriyel metal çatı uygulamalarda veya izolasyonlu teras çatı uygulamalarında yalıtım sistemini buhardan korumak üzere kullanılıyor. Yalıtım malzemesinden önce kullanılan DuPont AirGuard, bina içerisinde oluşabilecek buharın yalıtım malzemesine erişmesini engelliyor. Böylelikle kuru kalan yalıtım malzemesi hem yalıtımını daha iyi sağlıyor hem de daha dayanıklı hale geliyor.

Yapısal ara katman DuPont SentryGlas

Dupont SentryGlas büyük fırtınalara ve patlamalara karşı bilinen mataryallere oranla daha güvenli camların oluşturulmasına yardımcı oluyor. Dupont SentryGlas, cam içerisinde daha fazla ağırlık üstlenerek, camın bina yapısında daha aktif rol oynamasına izin veriyor. Bu özellikleri ile çerçeve sistemi tasarımlarının daha özgürce yapılmasını sağlıyor ve hava koşullarına karşı daha uzun süreli bir dayanım getiriyor. Dupont SentryGlas, kasırgaya, patlamalara karşı cam, çerçeve, kapı ve sistemlerinin yanı sıra, minimal olarak desteklenen bina cepheleri, çatı ve örtü sistemlerinde, korkuluk, zemin, merdiven ve geçitlerde kullanılıyor.

DuPont Tyvek enerji ve maliyette tasarruf sağlayan yalıtım malzemesi

DuPont Tyvek, enerji tasarrufu sağlamasının yanında karbondioksit emisyonlarını önemli ölçüde azaltarak, dünyanın daha yeşil ve sağlıklı olmasına yardımcı oluyor. Binaların ömrü süresince kullanılması için tasarlanan DuPont Tyvek,  soğuk ve sıcak çatılar ile vinil siding uygulamaları ve endüstriyel çatılarda uygulanabiliyor. DuPont Tyvek, su yalıtımı yapmasının yanı sıra sağladığı ısı yalıtım desteği ile de ekonomik bir ürün olduğunu kanıtlıyor.

DuPont Typar bu yıl önemli projelerde sıklıkla görülecek

2010 yılı DuPont Typar geotekstil ürünlerinin önemli projelerde sıklıkla görüleceği bir yıl olacak. Drenaj ve filtrasyon uygulamalarında kum ve çakıl ile tıkanma yapmayan dokunmamış geotekstil Typar, Türkiye'de tekstil atıklarından üretilen iğne darbeli geotekstillere göre aynı gramajda 3 kat dayanım gösteriyor.

Peyzaj düzenlemelerinde ve bitki/bahçe çatılarda DuPont Plantex

Plantex ürün serisi kimyasal kullanmadan yabani otların büyümesini engelliyor. Kesintisiz liflerden oluşan ısıl bağlı yekpare dokunmamış yapıya sahip Plantex,  toprağın nefes almanı sağlayarak su ve sıvı gübrelerin toprağa geçişini sağlıyor. Malç tabakası toprakla karışmıyor ve suyun buharlaşması kontrol altına alınmış oluyor. Yabani otların yayılmasını kontrol altına alarak bitki gelişimi için önemli ölçüde yarar sağlıyor. Kaldırım ve yürüyüş yollarının, blok kaplama, çakıl ve çimin altında rahatlıkla kullanılabiliyor. DuPont Plantex RootBarrier (Kök Tutucu) köklerin büyümesini kontrol altına alarak altyapının, yeraltı kabloları ve yeraltı borularının zarar görmesini engelliyor. Plantex, yüzde 100 poliproplen yapıya sahiptir. Temel katman kesintisiz lif yapısına sahip, ısıl bağlı 290 gr ağırlığındaki Plantex’den, fonksiyonel katman da su ve hava geçirimsiz 35 gr ağırlığındaki yeşil poliproplen kaplamadan oluşuyor. DuPont Rootbarrier yatay ve dikey uygulama imkanı sağlayarak kök ve kök gövdelerinin yayılmasını durdurur, kökler ve yapılar arasında verimli bir ayırma sağlıyor.