DuPont™ Tyvek® ile Çatınızı Kışa Hazırlayın



Yaşanan mekanlarda oluşan su buharının uzaklaştırılmasını ve yoğuşma probleminin önlenmesini sağlayan nefes alan su yalıtım örtüsü DuPont™ Tyvek®, özellikle çatı yalıtımında tercih ediliyor. Dupont Tyvek uzun ömürlü, sağlıklı bir yaşam sunmasının yanısıra, çevre dostu ve düşük maliyetli olması da tercih edilmesinin önemli nedenlerinden.

Özellikle yoğun yağmur, soğuk ve neme maruz kalan yapıların dayanıklılığını, enerji verimliliğini ve konforunu artırmak üzere DuPont araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucu üretilen Tyvek, yaşanan mekanlarda havalandırma detaylarına olan gereksinimi ortadan kaldırıyor. DuPont™ Tyvek® su yalıtım örtüsü, içeriğindeki malzeme (100% HDPE) ve sık dokusu sayesinde dış ortamda bulunan soğuk havanın içeriye girmesine engel oluyor ve ısı kaybını önlüyor. Tüm yüzeyi ile nefes alarak ortamdaki su buharını da dışarı atan Tyvek uygulaması sayesinde yapı, nem ve soğuk dışında toz, kirlilik, böcekler gibi farklı dış etkenlere karşı da korunuyor.

Çevre dostu, düşük-maliyetli DuPont™ Tyvek® kullanılarak yalıtılan çatılar, enerji tasarrufu sağlamasının yanında karbondioksit emisyonlarını önemli ölçüde azaltarak, dünyanın daha yeşil ve sağlıklı bir yer olmasına yardımcı oluyor. Binaların ömrü süresince kullanılması için tasarlanan DuPont™ Tyvek®, soğuk ve sıcak çatılar ile vinil siding uygulamaları ve endüstriyel çatılarda da uygulanabiliyor.

Endüstriyel Uygulamalarda Metal Çatınız Tyvek® ile Koruma Altında
Endüstriyel ve ticari uygulamaları lokomotif olarak belirleyen metal çatı sektörü, Tyvek® uygulamaları ile çok daha enerji verimli ve uzun ömürlü çözümler sunuyor. Isı izolasyon malzemesi altında kullanılan Tyvek® buhar kesici ürünleri öncelikli olarak metal çatıların temel sorunlarından biri olan yoğuşma problemini ortadan kaldırarak ve hava geçirimsiz ortamlar yaratarak enerji kazanımı sağlıyor. Detayın tamamlayıcısı olarak izolasyon malzemesinin üst kısmında ise kullanılan Tyvek® buhar geçirgen "Nefes Alan" su yalıtım örtüleri de izolasyon malzemesinin yağmur, kar suyu, rüzgar gibi dış etkenlerden korumasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda reflektif özellikli malzemeler ile ısı izolasyonuna yüzde 30'a kadar ek destek yaratıyor.