DuPont 'Yapı Çözümleri' İle İnşaat Sektörünün Çözüm Ortağı



Tarımdan beslenmeye, otomotivden elektroniğe, güvenlikten inşaata birçok sektöre yönelik özel çözümleri ile 70’i aşkın ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük bilim şirketi DuPont, Türkiye’de inşaat sektörüne yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. DuPont, inşaat sektörüne sunduğu ‘Yapı Çözümleri’ ile daha enerji-verimli, konforlu, estetik, dayanıklı, uzun ömürlü ve güvenli yapılar için sektörün en önemli çözüm ortağı olmayı hedefliyor.

DuPont, gelişen Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutan inşaat sektörü için gerçekleştirdiği plan ve hedeflerini, 2005 Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı öncesinde düzenlediği bir basın toplantısında anlattı.

DuPont Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü, Jean-Luc Duramy, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de geçtiğimiz üç yıl içinde inşaat sektörüne yönelik satışlarının %35 oranında arttığına dikkat çekti. Duramy, “Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğinin faaliyet gösterdiğimiz gıda, paketleme ve otomotiv sektörlerinin olduğu gibi oldukça parlak olduğunu düşünmekteyiz. Gelişmekte olan Türk yapı sektörüne, yapıları daha enerji-verimli, konforlu, estetik, dayanıklı ve uzun ömürlü, güvenli kılan çok çeşitli çözümler sunuyoruz. Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda yapı sektörüne yönelik bu çözümlerimizi sektör ile paylaşıyoruz. Bu önemli buluşma ile amacımız; Türkiye’de sektöre çok daha yakın olmak, kısa zamanda Türkiye’deki profesyonellerin ve son kullanıcılarının beklentilerine yönelik özel çözümler geliştirerek işbirliğimizi sektöre ve Türk insanına çok daha faydalı hale getirmektir” dedi. Jean-Luc Duramy ayrıca, Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde yapılacak olan mevzuat değişiklikleri ile sektörde yüksek standartları karşılayan, gelişmiş teknoloji ve bilgi yardımıyla üretilen, katmadeğerli ürün talebinde belirgin bir artış olacağını öngördüklerini sözlerine ekledi. Bu gelişmenin, bilim ve teknoloji firması olan DuPont için sektörü daha cazip hale getireceğini belirtti.

DuPont sektöre yeni ve gelişmiş çözümler sunabilmek için, 2004 yılında kendi bünyesinde “Yapı Buluşları” adı altında yeni bir organizasyon kurdu. Bu girişim neticesinde, bölgesel açıdan değişkenlik arzeden ihtiyaçlara en uygun çözümleri sunmayı amaçlayan DuPont, Türkiye’de de Avrupa standartlarında yapı çözümleri geliştirmek için, mimarlar ve mühendilerle işbirliğinde olacak. Bir bilim firması olan DuPont’un 2004 yılında faaliyet alanındaki tüm iş kollarında Araştırma ve Geliştirme için harcadığı miktar 1.8 milyar USD’dır.

DuPont, bu yıl ayrıca, 3-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan UIA 2005 İstanbul Kongresi’ne de sponsor olarak Türkiye’de yapı sektörünün yanında yer alıyor. (www.uia2005istanbul.org)

Yapı çözümleri sağlayıcısı olarak lider rolünü sergileyen DuPont’un, binaları daha enerji-verimli, konforlu, estetik, dayanıklı ve uzun ömürlü, güvenli yapılar haline getiren ürün portföyünün başlıca ürünleri arasında ; DuPont™ Corian®, DuPont™ Zodiaq®, DuPont™ Tyvek®, DuPont™ Typar®, DuPont™ SentryGlas® Plus™, DuPont™ SentryGlas® Expression™, DuPont™ Zonyl®, DuPont™ Teflon®, DuPont™ Elvaloy®, DuPont™ Betonol®, DuPont™ Permacor®, DuPont™ Unitherm®, DuPont™ Epiter®, DuPont™ Ti-Pure®, DuPont™ Suva® sayılabilir. DuPont Türkiye ‘Yapı Çözümleri’ ile 2005 Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda, 7 no.lu salonda 7290 no.lu standda profesyonellerle buluşuyor.