Durak: Altyapıdan Önce Şehir Planı Yapılmalı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, insanların mutluluğu, belediyelerin vatandaşlara kaliteli hizmet verebilmesi için altyapıdan önce şehir planının yapılması gerektiğini söyledi. Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Cüneyt Erginkaya ile yönetim kurulu üyeleri İsmet Güllü, Ulaş Çetinkaya, Abdullah Türkel, Vefa Sucularlı, Bülent Şahin ve İbrahim Küsgü’yü makamında kabul eden Başkan Durak, göreve seçilen başkan ve yöneticileri kutladı.

Şehir Plancıları grubunun belediyeler açısından 1 numaralı muhatap olduğunun altını çizen Başkan Durak, “Çünkü insanlarımızın mutluluğu, belediyelerin vatandaşlara kaliteli hizmet verebilmesi için altyapıdan önce oranın şehir olması lazım. Bir yerleşim alanının şehir olabilmesi için ilk önce ‘altyapısı yapılsın’ denir. Ben önce altyapı demiyorum. Önce imar planı olacak. Şehir planı olacak. Bu şehir planına göre önce mülkiyet düzenini halledeceksiniz. Yol meydan ve altyapı alanlarını bu mülkiyet düzenine göre belediyeler yapacak. Bu nedenle Şehir Plancıları Odası 1 numaralı muhataptır diyorum. Ondan sonra diğer meslek odaları faaliyete başlayacak. Sosyal ve kültürel faaliyet alanları da yerleşim tamamlandıktan sonra etkili hale getirilecek” dedi.

Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Cüneyt Erginkaya da, kamuoyunda tartışılan “Eğitim kampüsü” konusuna değindi. Cüneyt Erginkaya, “Şehir planına göre özellikle ilköğretim kurumları belirli ulaşım mesafesinde olması gerekir. Halkın olmadığı yerde eğitim de olmaz. Bu nedenle Eğitim kampüsü konusu iyi tartışılmalı. Doğrular bulunduktan sonra karar verilmeli. Aksi halde kentimiz zarar görecektir” şeklinde konuştu.