Duravit Esplanade: Banyoda altın oran



Duravit, zenginlik kavramının gösterişlilik ve aşırılık şeklindeki alışılmış yorumunu benimsemek yerine, dayanıklı banyolara duyulan ihtiyaçla da uyum sağlayan daha modern bir yaklaşım aradı ve Alman-Rus mimar Sergei Tchoban ile işbirliği içinde Esplanade serisini hazırladı. Seri; seramik, mobilya ve komple küvet ürünlerinden oluşuyor. Bu seride cömert boyutlar ve yumuşak biçimler göze çarpıyor. Koyu renk “Meşe” ve vitrifiyelerle mükemmel bir uyum sergileyen çok kaliteli beyaz vernikten oluşan “İpek” renk alternatifleri koleksiyona çarpıcı bir boyut katıyor.

Tasarımda, banyo takımlarının ve hatta klozetlerin mobilya kabul edildiği 18. ve 19. yüzyılın etkileri görünüyor. Seride zenginlik kavramı, saflık ve serbest formlar arasındaki altın oran olarak ve her iki modern mimari eğilimin benimsenmesi şeklinde yeniden yorumlanıyor. Zenginliğin bu modern biçimi artık “savurgan” ya da “aşırı” değil, “cömert” ve “zevkli”.



Karakteristik kaide, Esplanade banyo serisinin diğer unsurlarında da yer alıyor; antika sandalyeyi hatırlatan yerden klozette özellikle belirginleşiyor. Tarihle bağlantı, tamamı bu doğrultudaki panellerle desteklenen klozet ve bide gövdesinde ve mobilyada aynı malzemenin kullanılmasıyla da tasdikleniyor. Şezlonga benzer biçimde tasarlanan küvet, serinin son rötuşunu meydana getiriyor.

Koyu renk deri halkalar ve kaliteli beyazın uyumu

Banyo mobilyasının çarpıcı tutamakları var; elde dikilmiş gerçek derinin kullanıldığı, kaliteli kromla çevrelenmiş koyu kahverengi halkalar. Ürünün kalitesi daha ilk bakışta anlaşılıyor. Mobilya parçaları, enfes süsler gibi görünüyor. Bu şıklık özellikle boy dolaplarında göze çarpıyor.

Bu seri, Tchoban’ın, banyonun bir dinlenme odası ve bir bütün olarak evin genel planında kendine boş alan isteyen önemli bir unsur olduğu yolundaki fikrini ifade ediyor.

Ürün görselleri için ilerleyiniz...