'Durdurulan' Köprü İnşaatı Tam Gaz!



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mimarsinan'da yaptırdığı köprü inşaatı Anıtlar Kurulu'nun aldığı bir kararla durduruldu. Anıtlar Kurulu gerekçe olarak da, yeni yapılan köprünün, 1565 yılında yapılan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün siluetini bozmasını gösterdi.

Büyükçekmece Belediyesi'yle Mimarsinan Belediyesi arasında krize neden olan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, şimdi de yeni yapılan bir köprü nedeniyle iki belediyeyi karşı karşıya getirdi.

Büyükçekmece ilçe sınırları içinde olan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün, Mimarsinan Belediye sınırlarına yakın olan yerinde köprü inşaatına başlandı. Büyükçekmece'de bulunan sivil toplum kuruluşları yapılan inşaatın tarihi köprünün siluetini bozduğu gerekçesiyle olayı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na bildirdi. İnşaatın yapıldığı yerde inceleme yapan kurul üyeleri köprü inşaatının durdurulmasına karar verdi.

Anıtlar Kurulu'nun 2 Şubat'ta aldığı karara rağmen inşaat 24 saat aralıksız devam ederken Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Köprü tarihi eser olduğu için izin alınmalıydı. Burada tamamen keyfi bir uygulama var. Kurul'un böyle bir çalışmadan haberi yok. Bu işi yapan kişiler savunma verecek. İnşaatın devam etmemesi gerekiyor. Bir de buranın kemer şeklinde yapılarak Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'ne benzetilmek istenmesi ortaya komik bir durum çıkarıyor" diye konuştu.

Mimarsinan Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik ise, çalışmanın kendileriyle alakasının bulunmadığını, Büyükşehir Belediyesi'nin bir eseri olduğunu söyledi.