Duş Keyfi İçin Yeni Bir Tasarım : Cobra



Grohe ve Aquarotter işbirliği ile geliştirilen yeni duş sistemi "Cobra" sıradışı tasarımıyla fark yaratıyor.
Özellikle sauna, açık ve kapalı yüzme havuzları, plaj ve kaplicalarla otel yüzme havuzlari gibi genel mekanlar için tasarlanan Cobra, dış mekan kullanımı için de şık bir tasarım ortaya koyuyor.
Zarif hatlara sahip olan Cobra'nın yukarıya doğru uzanan paslanmaz çelik duş borusunun görünüşü etkileyici bir iz bırakıyor. Cam boncukla ışınlandırılmış V4A paslanmaz çelik yüzey, dış etkenlere karşı oldukça dayanıklı bir yapıya sahip. İlk taslak sunumu geçen yıl FSB Köln'de yapılan Cobra'ya gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla seri üretime daha erken başlanıldı.

Bu yeni duş sistemi sadece kendine özgü dizaynı ile ilgi çekmiyor. Kullanılan modern teknoloji sayesinde iç yapısının konforu ve ekonomikliği Cobra'nın ayrıcalığını gözler önüne seriyor.
Bu yeni duş sistemi ile, hidrolik kontrollü entegre armatür, otomatik olarak kapanmakta ve suyun sadece gereksinime göre akmasını sağlamaktadır. Su almak için armatürün kapağına hafifçe bastırmak yeterlidir ve daha önce işletici tarafından ayarlanabilen bir süre sonunda kendiliğinden durur.

Pistonsuz ve sürtünmesiz olarak çalışan, kendiliğinden kapanan işlev parçası çok sık kullanımlarda dahi armatür ömrünü oldukça uzatmaktadır.

Duş üzerine monte edilmiş olan tüketim sayacı ile dakikada akan su miktarı on iki litre ile sınırlandırılmıştır. Esnek plastik malzemeden yapılan su püskürtme düzeleri sayesinde duş başlığının kireç tabakalarından temizlenmesi kolay ve hızlıdır.

"Cobra" şimdilik üç farklı tipte sunulmaktadır. Hidrolik kontrollü kendiliğinden kapanan ventilli standart modelin dışında, isteğe bağlı olarak ayak yıkama fıskiyesi veya hortum bağlantısı mevcuttur. Elektronik kontrollü piezo-sensorik armatür tipi hazırlık aşamasındadır. Duşun hem soğuk hem de önceden karıştırılmış sıcak suya bağlanması mümkündür. Yüksekliği 2,3 metre olmasına rağmen, "Cobra"nın montajı oldukça kolaydır. Taban flanşına sadece dört adet özel cıvata (M16) ile tespit edilir. Zarif bir büküme sahip bu paslanmaz çelik borunun arka tarafında olası bakım çalışmaları için bir revizyon açıklığı bulunur.

Grohe tasarım ve teknoloji merkezinin tüm dünyadaki kullanıcılarına sunduğu "Cobra" duş sisteminin, bu yılın en gözde ürünlerinin başında geleceğine şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

Fonksiyonellik, uzun ömürlülük gibi geleneksel Grohe avantajlarını da beraber sunan bu müthiş teknoloji, kullanıcılarına mükemmeli yaşatmak amacıyla tasarlanmış sıradışı bir ürün.