Mobilyalar Canlandı



Mobilya, kimine göre bir yaşam tarzı, kimine göre yaşam kalitesi... Evlerin güzelliğini, mobilyalar gözler önüne seriyor... Geçen zamanla birlikte, istek ve beklentiler arttıkça, insanların zevkleri ayrılıyor. Bu durumda mobilya üreticilerinin, ürünlerini zenginleştirmelerine ve yeni tasarımlar arayışına girmelerine neden oluyor. Bilinen mobilya firmaları ürün çizgisini değiştirip modern mobilya üretimine başlarken, çağdaş mobilya üreticileri ve tasarımcıları ortaya çıkıyor. Hatta, mobilya tasarımı üzerine fuarlar ve yarışmalar düzenleniyor.

Eski zamanlardan hatırladığımız kahverengi, klasik mobilyalar artık talep görmüyor. Şimdilerde rengârenk, farklı çizgilerde dizayn mobilyalar evlerimizi süslüyor.

Kurulduğu 1993 yılından beri tasarımlarındaki başarılarını sürdüren, adını kurucuları Bahar ve Talip Aysan'ın baş harflerini alan B&T, mobilya alanında çağdaş ürünleriyle dikkat çekiyor. Bir tek koltukla hayatı güzelleştirebilecek kadar özgün ve iddialı olan B&T, tasarım zevkini yansıtmanın yanı sıra standart seri üretimle, dünyanın 50 ülkesine ihracat yapıyor. İtalya, İngiltere, Amerika, Yunanistan, Kanada gibi tasarım beğenisi ve kalite standardı yüksek ülkelere gönderilen ürünleri talep eden ülkeler arasında Bruney Krallığı gibi dünyanın sayılı zenginleri de var. Poliüretan enjeksiyon kalıplama yöntemi ile ürettiği ürünlerinde kullanıcıya, düzgün bir form, buna bağlı olarak çok iyi bir döşeme işçiliği, uzun kullanım ömrü, deforme olmayan ergonomik yapı gibi avantajlar sunuyor. Poliüretan malzeme ile hazırlanan tasarımlarından, bahçe ve terasta kullanım rahatlığı sunan Sumo, yan yana dizildiğinde, çocuklara oyun alanı yaratan özel bir koltuk. Yuvarlak hatları ile beğeni toplayan Leo ise zarif çizgileri ve rahatlığı ile kendini gösteriyor. İsmini, sırtlığındaki nokta nokta süslemelerden alan Punto sandalye, markanın klasikleşecek modelleri arasında...

Çocuk ve genç odası üretiminde öncü olan Çilek markası, farklı yaş, cinsiyet, beğeni ve yaşam tarzlarına yönelik özel tasarımlı ürünler sunuyor. Çilek genç odası ailelerin beklentilerinden yola çıkarak, çocukların ve gençlerin hayal gücünü zenginleştirecek ve kendilerini ait hissedecekleri her mekâna, karaktere, yaşam tarzına uygun çocuk ve genç odaları, mobilya ve aksesuvarlar tasarlayıp, üretiyor. Almanya'da LGA tarafından verilen ve ürünlerin çocukların sağlıklı gelişimine destek olduğunu belgeleyen GS sertifikasına sahip mobilya sektöründeki ilk marka. Timeout, Hora, Marina, Fe-Lila, Golf, Ocean, Yarışçı, Barbie, Tucano, Aktif, X-More gibi gençlere yönelik ürünlerinin yanında, Papatya, Boboo, Sevimli Lila gibi bebek koleksiyonu da bulunuyor.

Mobilya sektörü, ofis mobilya üretiminde ve talebinde de hız kazanıyor. Artık, ev mobilyalarında olduğu gibi ofis mobilyalarında da resmi görünümlü, koyu renkli mobilyalar yerine, daha yumuşak görünümüyle modern seriler ilgi çekiyor. Ofis mobilyaları üreten Adyton, standart ve özel olarak geniş bir üretim yelpazesi bulunan firma, Türkiye ve dünya genelindeki mimarlık ofisleri ve bayiler aracılığıyla kullanıcının hizmetine sunuyor. Ürünlerinde kansorojen madde içermeyen (E1) ve yanmaya dayanıklı (B1) yonga levha kullanıyor. Ofis mobilyaları, okul mobilyaları, hastane, laboratuvar ve eczane mobilyaları, otel mobilyaları, koltuk, kanepe ve alüminyum kasalı kapılar üretiyor.

38 yıldır ofis mobilyası üretiminde olan Alparda'nın 2004 yılında ürettiği Golf tasarım serisi, çoklu fonksiyonu, zamandan tasarrufu ve işbirliğiyle çalışmayı hedefliyor. Ürettiği çalışma masası, Amerikan geyik derisi kaplama olup, orta ayaktan elektrik hattı çekiliyor. Yönetici masası olarak tasarlanan ürün, aynı zamanda toplantı masası olarak kullanılabiliyor.