Bienalde 'İki Kıta ve Ötesi'




'Dokuzuncu İstanbul Bienali'nin eş zamanlı projelerinden 'İki Kıta ve Ötesi' adlı uluslararası sergi, İstanbul Boğazı'nda sanatseverlerle buluştu.

'Dokuzuncu İstanbul Bienali'nin eş zamanlı projelerinden 'İki Kıta ve Ötesi' adlı uluslararası sergi, İstanbul Boğazı'nda sanatseverlerle buluştu. Sergi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İDO'nun sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Sergide, New York'tan getirilen ve farklı ülke kültürlerinden 25 sanatçının, çevre, doğal kaynaklar ve bunların küresel sistemdeki rolleri arasındaki ilişkiyi çeşitli sanatsal yöntemlerle ifade ettikleri çalışmalar yer alıyor. Çalışmalar içinde fotoğraf, tablo, heykel, yerleştirme, video ve çizimler bulunuyor.

Renee Vara ve Aslı Sümer'in küratörlüğünü yaptığı sergi, küresel sınma, doğal kaynakların korunması gibi küresel sorunlara ve konulara farklı kültürel ve sosyal bakış açılarından bakmayı sağlarken, aynı zamanda toplumsal konuları küresel boyuta çıkaran bir birlik platformu oluşturuyor.

İstanbul'un doğal hazinesi olan boğazı, bu platformun sahnesi, şehrin önemli sembollerden biri olan vapuru da bu uluslararası ağın bağlantı noktası olarak seçiyor.

Sergiye katılan sanatçılar:
Nicole Amore, Theo Angell, Art Hijack, John Breiner, Dona Clovis, Orly Cogan, Aaron Day, Christoph Draeger, David Eckard, Tamar Hirschl, Ryan Jeffery, Erin Letterman, Michelle Livsey, Miranda Lloyd, Eva Mantell, Mary Mattingly, Jason Middlebrook, Zhu Ming, Naoto Nakagawa, Lindsey Nobel, Dina Noto, Agata Oleksiak, Rune Olsen, Jim Peters, Paige Saez, Avelino Sala, Lisa Schilling, Dana Shea, Raphaele Shirley, Shinique Smith, Stephanie Snyder, Amy Steel, Vicky Tomayko, Lauren Was, Jeannie Weissglass, Bernard Williams, Elena Bajo.

'İki Kıta ve Ötesi' isimli sergi, Kadıköy-Beşiktaş hattında çalışan 'Barış Manço' gemisinde, 28 ekime kadar gezilebilecek.