DYO Matbaa Mürekkepleri 2011’e Yeni Fabrikasında Giriyor



Foto (soldan sağa): Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Manisa Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, Manisa Vali Yardımcısı Hüseyin Sezgin, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, İlk Dyo Bayilerinden Halil İbrahim Sayar, Dyo Bornova Matbaa Mürekkepleri Genel Müdürü İrfan Çimen

Yaşar Holding iştiraklerinden Dyo Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş, Manisa’da 10 milyon liralık yatırımla inşa ettiği yeni fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk matbaa mürekkebi üreticisi olan şirketin yeni fabrikasının açılış törenine, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş. Genel Müdürü İrfan Çimen katıldı.

Dyo Matbaa Mürekkepleri, 20 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen yeni fabrikasında 220 kişiye istihdam yaratacak. Bu yıl temeli atılan fabrika binası, bir yıl bile dolmadan rekor sürede tamamlandı ve üretime başladı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen fabrika,  9 bin metrekaresi üretim alanı, 600 metrekaresi Ar-Ge ve Kalite Kontrol laboratuarları olmak üzere, 12 bin metre kare kapalı alana sahip. Fabrikanın tasarımında ve inşasında en gelişmiş üretim teknolojileri kullanıldı. 



Foto: Açılış töreninde, ilk Dyo Bayilerinden Halil İbrahim Sayar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’na üzerinde Maşallah yazısı olan bir hat hediye etti. 

Törende konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding’in adının her zaman güven ve kaliteli ürünler ile anıldığına dikkati çekerek, “Yıllar içinde kalitemizden ve güvenilir hizmet anlayışımızdan taviz vermeden, en son teknolojiye sahip ürünlerimizle, müşterilerimizin yaşamlarını renklendirmeye ve daha iyi bir yaşam sunmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise, Dyo Matbaa Mürekkepleri’nin, Türkiye pazarında liderliği elinde bulundurduğunu belirterek, stratejilerinde müşteri memnuniyetinin her zaman ön planda olduğunu belirtti.



Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş.

Yaşar Holding Boya Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş, 1968 yılında kuruldu. Türkiye’nin ilk matbaa mürekkepleri üreticisi olan DYO, pazar liderliğini de elinde bulunduruyor. Basın-yayın ve ambalaj sektörlerine yönelik üretim yapan şirket, 5 alt sektörde birden aynı anda üretim yapabilme gücüne sahip tek şirket olarak rakiplerinden ayrılıyor. Kalitesi ve yenilikçi ürünleriyle dünyanın en büyük matbaa mürekkepleri üreticileri ile rekabet eden Dyo Matbaa Mürekkepleri, Manisa’da hizmete soktuğu yeni fabrikasında yıllık 25 bin ton mürekkep üretim kapasitesi ile çalışacak.