Dyson Airblade Temassız El Kurutma Teknolojisi



Birçok ofis çalışanı, küresel pandemi nedeniyle yaklaşık bir yıl uzaktan çalıştıktan sonra, güvende olmaya büyük özen gösterip tuvalet gibi ortak alanlar dahil olmak üzere sağlıklı ve hijyenik çalışma ortamı sağlanması şartıyla şimdiden işyerine dönmeyi düşünüyor.

Dyson Hava Temizleme Kategorisi Müdür Yardımcısı Alex Knox, konuya ilişkin açıklamasında, "Modern zamanların en büyük krizi olan bu küresel salgın; çalışma şeklimizi, hijyen yaklaşımımızı ve tutumumuzu temelden değiştirdi. Ortak alanları temiz tutmak hiç bu kadar önemli olmadığı gibi her şeye de daha az dokunmak istiyoruz. Kağıt havlulara ilişkin maliyet ve çevresel kaygılar olmadan, elleri hızlı, hijyenik ve temassız bir şekilde kurutmanın yolunu geliştirdik. Dyson Airblade el kurutma makinelerimiz ellerinizi kirli tuvalet havasıyla değil temiz havayla kurutmak için bakteri ve virüsler dahil olmak üzere partiküllerin yüzde 99,95'ini yakalayan HEPA filtrelere sahip." diyor.

Yetişkinlikte hayatımızın üçte birini işte geçirdiğimiz tahmin ediliyor ve günümüz koşullarında mikropların yayılmasını kontrol etmeye yardımcı olmak için çalışma alanlarında hijyenik el yıkama ve kurutma çözümlerinin bulunması hayati önem taşıyor. Tüm Dyson Airblade el kurutma makinelerinde HEPA filtreleme bulunduğundan, elleri kirli havayla değil temiz havayla kurutuyor. En son el kurutma teknolojisiyle, tamamen temassız olan Dyson Airblade 9kJ temiz hava sağlamak için 0,25 saniyede etkinleşen uçuş süresi sensörleriyle tasarlanmış. Bu özellik, bazı kâğıt havlu makineleri ve düğmeyle çalışan el kurutma makinelerinin karşılaştığı sorunlara çözümü yüzde 85'e kadar daha az CO2 (Karbondioksit) emisyonu kullanımı ve kâğıt havlulara göre yüzde 99’a kadar daha ucuz olmasıyla sunuyor. Dyson Airblade el kurutma makineleri, hijyenin çok önemli olduğu, güvenli ve hijyenik teknolojiyle geleceğe dönük ofislerin ön planda olduğu bir zamanda; her tuvalet için güvenli, uygun maliyetli ve hijyenik bir çözüm olmasının yanı sıra, ofise geri dönenler için de güven sağlıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Dyson, hijyen konusundaki bu yenilenen isteğin bir parçası olarak bağımsız bir laboratuvarda elleri duruladıktan veya uygun şekilde yıkadıktan sonra farklı kurutma yöntemleri üzerine araştırmalar başlattı ve pandeminin başlangıcında tartışma konusu olan havaya sıvı saçılması sorununu inceledi.

Yeni araştırma; Dyson Airblade teknolojisinin, özellikle kağıt havlular ve geleneksel sıcak hava kurutuculara kıyasla güvenli ve hijyenik bir tuvalet ortamının çözümü olduğunu doğrularken, Dyson Airblade el kurutma makinesi, işverenlerin ve çalışanların endişelerini ortadan kaldırıp işyerine dönüşte gerekli hijyenik tuvalet ortamını sağladığına dair güvence veriyor.

Dyson Kıdemli Bilim Uzmanı Salome Giaokonuyu "Nemli ellerin, kuru ellere göre 1000 kata kadar daha fazla bakteri aktarabildiğini biliyoruz. Ellerin düzgün bir şekilde yıkanıp kurumasını sağlamak, havaya sıvı saçılması ve el kurutma makineleri hakkındaki efsaneleri ortadan kaldırmak istedik. Yanlış bilgilendirme nedeniyle tuvalette kurutma seçeneğinin olmaması mikropların yayılmasını artırabilir ve sonuçlar hiç hijyenik olmayabilir.” sözleriyle açıklıyor.

Yeni araştırma nedir ve çalışanlar için ne anlama geliyor?
Yapılan yeni araştırma, Dyson Airblade ile ellerinizi kurutmanın güvenli ve hijyenik bir yol olduğunu destekliyor. Bu bağımsız çalışmada, suyla (sabunsuz) durulanan veya 20 saniye sabunla yıkanan eller, Dyson Airblade el kurutma makineleri ve kağıt havlular kullanılarak kurutuldu. Amaç, farklı el kurutma yöntemlerinin havadaki saçılma ve bakteri konsantrasyonu üzerindeki etkisini belirlemekti. Çalışma sonuçları, yürüme ve musluk kullanma gibi farklı aktivitelerin tuvalette en az düzeyde saçılma üretilebileceğini gösterdi. Genel olarak ellerinizi bir Dyson Airblade el kurutma makinesiyle kurutmanın, yürümek ve elleri yıkamak gibi yaygın tuvalet aktivitelerinden hiçbir istatistiksel fark göstermediğini ortaya çıkardı.

Eller Dyson Airblade el kurutma makinesi modellerinden herhangi biriyle kurutulduktan sonra yaşanan havaya saçılma ve bakteri sayısındaki artışın, kağıt havlularla kurutulduğunda elde edilen sayılarla karşılaştırılabilir olduğunu gösterdi. Amaç, bu süreçte geliştirilen teknolojiyle ilgili herhangi bir belirsizliği ortadan kaldırmaktı. Buna Dyson Airblade teknolojisinin insanların kağıt havlu makinesi, kapı kolları veya çalıştırma düğmeleri gibi yüzeylere dokunmaktan korktukları bir zamanda temassız kullanım sunduğu gerçeğini de ekleyin. Dyson, Temmuz 2020'de yapılan küresel bir hijyen çalışmasında COVID-19 başladığından bu yana tuvalet ve genel el hijyenine yönelik tutumların nasıl değiştiğini inceledi. Çalışma, yetersiz bakım yapılan tuvaletlerin insanların endişelenmesine neden olduğunu ve yüzde 40'ının el kurutma makinelerindeki düğmelere basmak zorunda kalmaktan endişe duyduğunu gösterdi. Ankete katılanların yüzde 58'i, el kurutma makinesini kullanırken içlerini rahatlatacak özelliklerden biri olarak el kurutma makinesinin temassız çalışmasını seçti ve yüzde 47'si de ellerini havayı temizleyen filtreli el kurutma makinesiyle kuruturken daha kendinden emin hissettireceğini belirtti.