Ece Holding, İtalyan Markası ISVEA'yı Satın Aldı



İtalyan başkentinin prestijli otellerinden biri olan Cavalieri Hotel'de gerçekleştirilen imza törenine Ece Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, ISVEA CEO'su Mario Angelucci ve Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil katıldı.

İki patronun karşılıklı satın alma protokolünü imzalamasıyla Türk şirketi Ece Holding, 1962 yılında Angelucci ailesi tarafından kurulan ve o zamandan bu yana Roma yakınlarında vitrifiye seramik banyo ürünleri üreten, marka bilinirliği yüksek olan ISVEA markasını bünyesine katmış oldu.

İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ece Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, İtalyanların seramik ürünlerde ve banyo gereçlerinde marka ve tasarımları ile sektörü domine ettiğini belirterek, "Hem Avrupa'da, hem Amerika'da İtalyan tasarımları ve markaları hep en ön sırada yer alıyor. Dolayısıyla bizim bu İtalyan ağırlıklı yapılanmada bir İtalyan markasına sahip olmayı da hep arzu etmiştik. Özellikle, İtalya'da oluşan kriz ortamı, bazı markaların ekonomik durumlarını daha güçlendirme yönünde birtakım kararlar almalarına sebep oldu. Biz de bu yapılanma süreci içerisinde bünyemize yeni bir İtalyan markasını katmış olduk" dedi.

Türk iş adamlarına "İtalya'da yatırım yapın" çağrısı

Çenesiz, kriz ortamındaki İtalyan pazarına girmelerine ilişkin bir soruyu, "Her kriz bir başkasının fırsat olanağı haline gelebiliyor. Bugünkü ekonomik ortamda İtalyan üreticilerinin rekabet güçlerini yitirmiş olmaları, İtalya'da kapanan ya da sıkıntıya giren her bir işletme, aslında her Türk firması için bir fırsattır. Aynı zamanda bu tür işbirlikleri, İtalyanların da kendi sorunlarını çözmek için bir fırsat olanağıdır. O yüzden Türkiye'nin genç ve girişimci nüfusu İtalya ile yapılacak işbirlikleriyle hem İtalyan hem Türk tarafının memnun olabileceği sonuçla ortaya çıkabilir diye düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.

Çenesiz, ISVEA ile 5 yıl içerisinde lüks banyo segmentinden yüzde 10 oranında pay almayı hedeflediklerini aktararak, markanın Türkiye faaliyetlerinin ise yeni kurulan ISVEA EURASİA A.Ş. tarafından yürütüleceğini, ISVEA'nın İtalya'daki merkezinin de tasarım ve moda dünyasının başkenti Milano'da olacağı bilgisini paylaştı.

İmza törenine katılan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil de, Ece Holding'in İtalyan pazarından bir marka satın almasından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, Ece Holding'in bu atılımının bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. Büyükelçi Akil, daha önce buna benzer girişime Kale Grubu'nun yaptığını hatırlatarak, İtalya'daki uygun ortamın diğer Türk şirketlerine de örnek olması temennisini dile getirdi.