ECOWEEK İstanbul 2015 Açılış Konferansı



İklim değişimi, çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilirlik ilkelerinin öne çıkarılmasını amaçlayan, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olan ECOWEEK, her yıl amaçları doğrultusunda çeşitli atölye çalışmaları, konferans ve seminerler düzenlemektedir. 

Örgütün bu yılki etkinlikleri arasında yer alan ECOWEEK İstanbul 2015; Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Topluluğu tarafından, 20-25 Nisan 2015 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı yerleşkesinde düzenlenecektir. 

Uluslararası konferans ve bir dizi atölye çalışmasını içeren etkinlik "Contemporary Archeology in Istanbul / İstanbul’da Çağdaş Mimarlık" ana teması etrafında şekillendirilmiştir. Atölye çalışmalarının temelini, kullanılmayan veya kapasitesinin altında kullanılan binalar, açık alanlar ve altyapıların mimari potansiyellerinin ortaya konması ve bu mekânların yeniden işlevlendirilerek kentsel, sosyal ve kültürel hayata kazandırılması oluşturmaktadır.

Etkinlik,20 Nisan Pazartesi günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde Ruşen Aktaş, Anna Heringer, Elias Messinas, Marco Navarra, Teğet Mimarlık, Elisabetta Terragni ve Han Tümertekin’in sunumlarından oluşan açılış konferansı ile başlayacak. Atölye çalışmaları beş gün boyunca Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı yerleşkesinde yerel ve uluslararası mimar, peyzaj mimarı ve tasarımcılar tarafından yürütülecek, kapanış sunumları ise Studio-X İstanbul ’da yapılacak.

Mimarlık, peyzaj mimarlığı ve iç mimarlık başta olmak üzere tüm tasarımcılar ve tasarım öğrencileri, etkinliğin YEM'deki açılış konferansını ve Studio-X İstanbul’daki kapanış sunumlarını ücretsiz olarak izleyebilirler.

YEM'deki açılış konferansına kayıt yaptırmak için tıklayınız.

Reklam Goruntulenme Bolumu