Eczacıbaşı İhracatla Büyüyecek

Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Karamercan, 2004 yılını 2.3 milyar dolar ciroyla tamamladıklarını belirterek, bu yıl 150 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. Eczacıbaşı, ihracat yanısıra yurtdışı yatırımlarıyla büyüyecek.

Eczacıbaşı Topluluğu, 2004 yılını 2.3 milyar dolar ciro ve 370 milyon dolar ihracatla tamamlarken, bu yılın hedeflerini yükseltti. Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, özellikle pazarlama ve satış stratejilerine yoğunlaştıklarını söylerken, ihracata ağırlık vereceklerini kaydetti.

Karamercan, 2004 yılında yüzde 30’u aşkın bir büyüme gerçekleştirdiklerini belirterek,”Beni en çok sevindiren noktalardan biri de dış satımdaki gelişmemiz. Yüzde 40’ı aşkın bir büyümeyle, 2003 yılında 270 milyon dolar olan dış satımımız 2004 yılında 370 milyon doları geçti” dedi.
Karamercan, özelleştirmeye ilişkin soruya karşılık verirken, ana faaliyet alanlarına odaklanacaklarını kaydederek, Eczacıbaşı Topluluğu’nun 2005 yılında ihracatının 450 milyon dolara ulaşacağını ifade etti.
Temizlik kağıtları sektöründe liderliğe devam ederken, kaynak teknolojisi, elektronik kart ve finans sektörlerindeki kuruluşlarının da yüzde 40 dolayında büyüdüğünü belirten Karamercan, “2004 yılında Eczacıbaşı Topluluğu, son dönemlerin en hızlı büyümesini gerçekleştirdi. 2005 yılı doğrultusundaki hedeflerimiz yine oldukça iddialı” diye konuştu.

YABANCI ORTAKLIKLAR ARTABİLİR
Eczacıbaşı Topluluğu’nun 15 yıldır yabancı ortaklıklar konusunda tecrübeli olduğuna ve bugün 9 tane yabancı ortaklıkları bulunduğuna işaret eden Erdal Karamercan, şöyle dedi:
“Yabancı sermaye ile işbirliğine her zaman çok olumlu bakmış bir topluluğuz. Önümüzdeki dönemde de bu tür ortaklıklar olabilir. Şu andabir ortaklık aşamasında olduğumuz net bir proje olduğunu söyleyemem ama çeşitli alanlarda çeşitli görüşmelerimiz devam ediyor
Rusya’da seramik sağlık gereçleri ve karo üretimiyle ilgili yatırım başlattıklarını anlatan Karamercan, İrlanda’daki yeni karo fabrikasının Mart ayında faaliyete geçeceğini kaydetti.

TÜRKİYE YENİLENECEK
Eczacıbaşı CEO’su Karamercan, “AB üyelik görüşmelerinin de başlamasıyla birlikte, iç ve dış yatırımlarda önemli boyutta artış olacağını bekliyorum” şeklinde konuştu. Karamercan, AB üyelik sürecinin, Türkiye’ye değişim ve kendini yenileme vizyonu kazandıracağını ifade etti.