Eczacıbaşı, Kralların Sofra Ürünlerini Villeroy'la Getirdi



Eczacıbaşı Topluluğu, seramik markası Villeroy & Boch'un sofra ürünlerinin Türkiye'deki satış ve dağıtımını üstlendi. Eczacıbaşı Topluluğu'ndan yapılan açıklamada, Villeroy & Boch Karo bölümünün yüzde 51'lik hissesini bu yılın başında satın alan Eczacıbaşı'nın, Villeroy & Boch sofra ürünlerinin Türkiye'deki dağıtım ve satış yetkilerini de üstlendiği bildirildi.

İmzalanan yeni anlaşmayla, Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından İntema tarafından dağıtım ve satışı gerçekleştirilecek olan Villeroy & Boch sofra ürünlerinin ilk mağazası İstanbul Kanyon'da açıldı.

İntema Genel Müdürü Atalay Gümrah, Villeroy & Boch ile imzalanan yeni anlaşmanın, Eczacıbaşı'nın perakende alanında gerçekleştireceği atılımların ilk adımı olduğunu söyledi. Kanyon'un ardından ikinci Villeroy & Boch mağazasını bu yıl Ankara Panora'da açacaklarını ifade eden Gümrah, 2008'de Türkiye'nin değişik kentlerinde toplam 8 mağazaya ulaşacaklarını kaydetti.

Avusturya-Macaristan İmparatoriçesi Maria Thereza tarafından verilen Lüksemburg'da "İmparatorluk Fabrikası" kurma imtiyazı, Villeroy & Boch'un 260 yıllık öyküsünün en önemli kilometre taşını oluşturuyor.
Yaklaşık 100 yıldır, her yeni Papa'ya kendisi için özel olarak tasarlanmış bir yemek takımı hediye etmeyi gelenek haline getiren Villeroy & Boch'u kullanan ünlüler arasında Belçika, Yunanistan, İspanya kraliyet aileleri, Fransız ve Alman cumhurbaşkanlığı sarayları yer alıyor. Dünyada pek çok ünlü otel ve restoran sofralarında kullanılan Villeroy & Boch, Titanik'in masalarında da yer almıştı.