'Eden' Son 20 Yılın En İyi Projesi























Açıldığı 2001 yılından bu yana 8 milyon kişinin ziyaret ettiği, İngiltere'nin Austell- Cornwall'ın bölge ekonomisine 800 milyon sterlin girdi sağlayan 'yeşil ev' Eden, bir kez daha ödüllendirildi. Yapılan anketlerde İngiltere'nin en başarılı modern yapısı ünvanını elinden bırakmayan Eden, İngiliz Yapım Endüstrisi Birliği tarafından son yirmi yılın en başarılı projesi seçilerek bir kez daha onurlandırıldı.

Kararlarında tasarımın dışında müşteri memnuniyeti, güvenlik, sürdürülebilirlik ve işlevsellik gibi pek çok farklı kriterin etkili olduğunu belirten birlik başkanı Gaynor Coley, Eden'ın bu sıfatı haketmesindeki en büyük payın yapının etkisi, bırakacağı miras ve toplumsal faydalarının olduğunu ifade etti.

İçinde dev bir yağmur ormanı, Akdeniz habitatı ve Core isimli bir eğitim merkezi bulunan Eden Project'in son halkası 'Edge'in yapımına başlanması bekleniyor.

Ayrıca; Helmand, Afghanistan'daki Camp Bastion Askeri Üssü Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanırken, Büyük Çaplı Proje Ödülü'ne Kuzey Londra'daki Emirates Stadyumu, Koruma Ödülü'ne ise yine Kuzey Londra'da konumlanan 'The Roundhouse' layık görüldü.