Edirne'yi Böyle Kabul Edin...



Bulgaristan baraj kapağı açtı, Edirne'de üniversite, askeri tesisler ve eğlence mekânlarının bulunduğu bölgeyi yine sel aldı.

Bulgaristan Arda Nehri üzerindeki baraj kapaklarını açınca bırakılan su Edirne’ye ulaştı. Tunca’dan sonra Meriç Nehri de taştı. Her iki nehir birleşti. İki nehir arasında yer alan 54’üncü Mekanize Tugay Komutanlığı, Trakya Üniversitesi, DSİ, Emniyet Müdürlüğü’ne ait sosyal tesisler ile Edirne’nin eğlence merkezi konumundaki çok sayıda lokanta ve kafeterya sular altında kaldı. 

Edirne dört yıl aradan sonra yine sular altında. Sel suları, Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan Pazarkule Gümrük Kapısı yolunun kapanmasına neden oldu. Karaağaç Mahallesi’nde  nehre yakın oturanlar evlerini boşalttı. Mahallede oturanlar ve Edirne’de nehirlerin iki yakasında çalışanlar 54’üncü Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen’in talimatı ile zırhlı personel taşıyıcılarla taşındı. Kara-ğaç’ta eğitime bir gün ara verilirken Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de mahallede incelemelerde bulundu. Meriç Adasarhanlı köyünde kaybolan yedi mültecinin aranmasına dün de devam edildi.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise Meriç ve Ergene’deki su miktarının normal debilerinin iki katından fazla olduğunu söyledi:

“Ergene 1300 metreküp debi ile son 25 yılın en yüksek seviyesinde. İlçe merkezimizin 2006’daki gibi risk yaşamaması için tedbirleri aldık” dedi.

‘Doğaya mağlubuz’

Bulgaristan Sular İdaresi Genel Müdürü Asen Liçev sağanak ve sel beklendiğinde Türkiye’ye daima önceden bilgi verdiklerini söyleyerek “Maalesef doğaya karşı mücadele gücümüz yetersiz kalıyor” diye konuştu.