Edremit Sahilini Pis Koku Sardı



Edremit Körfezi’ndeki arıtma tesisinin elektriği borç yüzünden kesildi. Jeneratörle çalışan tesise borcunu ödemeyen Edremit Belediyesi'nin atıkları alınmadı. Atık sular denize verildi, sahil kirlendi.

Elektrik kesildi
Edremit Belediyeler Birliği'nin işlettiği, ilçeyle Kadıköy, Zeytinli ve Akçay beldelerinin atık sularını arıtan tesisin elektriği, gecikme faiziyle 4 milyon YTL'yi aşkın borç yüzünden 27 Şubat'ta kesildi. Tesis devre dışı kaldı ve jeneratörle çalıştırıldı.

Atık bırakılıyor
Bu arada 178 bin 155 YTL borcunu ödemeyen Edremit Belediyesi'nin atıkları alınmadı ve 16 Mart'tan beri pis su denize verildi. Akçay sahili kokarken, Edremit Belediye Başkanı AKP'li Yunus Bozbey birliği suçladı, "Biz ödemedik, birlik niye ödemiyor? Bu bir işletme sorunudur" dedi.

Devlet sıfırlasın
Birlik ve Zeytinli Belediye Başkanı CHP'li Şadan Aytaç konuyla ilgili konuşmadı. Akçay Belediye Başkanı CHP'li Cahit İnceoğlu ise sorunu Kültür ve Turizm Bakanlığı'a ilettiklerini, 1 milyon YTL ödenek çıktığını belirtti, "Bu parayla sorunun bir kısmı çözülür. Ama köklü çözüm gerek. Borcu devlet sıfırlamalı" diye konuştu.