Efes Alan Yönetimi Başkanlığına Efes Müze Müdürü Cengiz Topal Getirildi



Efes Antik Kenti'nin 'UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinin ana koşullarından biri olan 'Alan yönetimi' kurularak başkanlığına Efes Müze Müdürü Cengiz Topal getirildi. Selçuk Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Selçuk Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince, Efes Alan Yönetim Başkanı ve Danışma Kurulu üyeleri belediye tarafından belirlenerek, Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirildi.
    
Buna göre, Efes Alan Yönetim Başkanlığı görevine Efes Müze Müdürü Cengiz Topal getirildi. Danışma Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
    
''Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Efes Kazı Heyeti ve Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter, Ayasuluk Kalesi ve St. Jean Kilisesi Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr Mustafa Büyükkolancı, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Efes Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Pirinçcioğlu, ÇEKÜL Vakfı Batı Anadolu Koordinatörü Emin Başaranbilek, YTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İclal Dinçer, İYTE Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç Dr. Zeynep Aktüre, Ege Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İlhan Kayan, DEÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç Dr. Akın Ersoy, Selçuk Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürü Mimar Müge Kılınç, Selçuk Belediyesi arkeologlarından Yusuf Yavaş, DEÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Emel Göksu ve Efes Müzesi'nde görevli arkeolog Halil Bölge.''