Ege Palas Oteli'nde Anlaşma Sağlandı



Mazhar Zorlu Holding şirketlerinin bankalara 30 milyon TL'nin üzerindeki borcu nedeniyle ipotekli olan 4 yıldızlı Ege Palas Oteli'nin dün icradan satışı grubun İş Bankası ile yaptığı anlaşma ile iptal edildi. Mahzar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, alacaklı İş Bankası yönetimi ile anlaştıklarını belirterek, belirli bir ödeme yaptıklarını kalan borç için ise, yeni bir takvim belirlediklerini söyledi.

3'üncü İcradaydı

Grup şirketlerinin bankalara 30 milyon TL'nin üzerindeki borcu nedeniyle ipotekli olan Ege Palas Oteli, İş Bankası'nın başvurusu üzerine 15 milyon TL muhammen bedel ile dün İzmir 3. İcra Müdürlüğü tarafından satılacaktı. Dünkü satış, grup ve banka arasında yapılan anlaşma nedeniyle düştü.

Sorunu çözdük

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, İş Bankası'na sundukları teklifin kabul edildiğini belirterek, satışın geri çekildiğini söyledi. Anlaşma ile bankaya belirli bir miktar ödeme yaptıklarını, kalan borcun ödenmesi konusunda ise yeni bir takvim oluşturduklarını anlatan Zorlu, "Sorunu çözdük. Satış gerçekleşmeyecek. Daha öncede çözeceğimizi zaten söylemiştik" dedi.

116 odası var

Ege Palas Oteli, İzmir'in önde gelen 5 yıldızlı otelleri arasında yer alıyor. 21 katlı 61 metre yüksekliğinde olan otel, İzmir Körfezi manzaralı. 2 engelli, 2 suit, 1 kral dairesi olmak üzere toplam 116 odası bulunan otel, Balo Salonu, Bella Vista, Namık Sevik, Açelya ve Manolya salonları ile de önemli toplantılara ev sahipliği yapıyor. Her türlü konfora sahip olan otelde sağlık ve spor merkezi de bulunuyor.

Açık artırma yapılacaktı

İş Bankası ile Mazhar Zorlu Holding arasında anlaşma sağlamasaydı Ege Palas'ın ilk satışı İzmir 3. İcra Müdürlüğü'nde dün yapılacaktı. İlk satışta otelin 15 milyon TL olarak belirlenen muhammen bedelinin yüzde 60'ından açık artırma yapılacaktı. Artırmada bu fiyatın 1 kuruş üstünü veren olursa satış gerçekleşecekti. Kimsenin teklif vermemesi halinde ise satış 23 Ocak 2009'a ertelenecekti. İkinci satış ise muhammen bedelin yüzde 40'ından başlayacaktı. Bu artırmada da kimse teklif vermez ise satışın günü ve koşulları yeniden belirlenecekti.