Ege Üniversitesi'nde Ağaç Kesimine Tepki



Ege Üniversitesi rektörü Necdet Budak'ın yaptığı çevre düzenlemeleri gündemden düşmüyor. Geçen yıl zeytinlik alanını asfaltlayarak otopark alanına çevrilmesiyle tepki çeken Budak, bu yıl da çevre düzenlemesi adı altında Ege Üniversitesi metro alanındaki ağaçların sökülmesi ve tahrip edilmesiyle gündemde. Üniversitedeki ağaç sökümü ve budamaya öğretim üyeleri de tepki gösterdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

"Daha önce de zeytinliği asfaltlamışlardı"
Evrensel'de yer alan habere göre; üniversite öğrencileri, rektörün göreve başlamasından itibaren yaptığı çevre düzenlemelerini aktardı. "Burada korkunç bir ekolojik tahribat yaşanıyor" değerlendirmesinde bulunarak, şunları söylediler: "Ziraat Fakültesi mezunu rektörümüz her yeri çimlendirdi. Su kaynaklarının kıt olduğu düşünülünce bu büyük bir problem. Şimdi de metro alanının oradaki ağaçları bir gece vakti kesmişler. Kaç yıllık ağaçlar kesilmiş, kesilmeyen ağaçların da gövdelerine kepçeyle zarar verilmiş. İnsanın baktıkça içi açıyor. Daha önce de zeytinlik alanını asfaltlamışlardı. Tüm çevre duyarlılığı olan insanların, ekolojistlerin bu kıyıma ses vermeleri gerek."

"Üniversite inşaat alanına döndü"
Rektörlük ofisinin kağıt atık üretmemesinden kaynaklı "en yeşil ofis" olarak seçildiği haberini hatırlatarak, "Özel bir araştırmayla, 200 kadar üniversite arasından ikinci seçildiği ifade ediliyor. Fakat Rektörlük bunu sanki kampüs çevre düzenlemeleri sonucu 'en yeşil kampüs' ya da 'en yeşil üniversite' seçilmiş gibi bir dezenformasyonla yayıyor. Bu işin PR kısmı, gerçekte olanı biz görüyoruz. Burada ekolojik duyarlılığa dair tek bir şey yok, burada sadece rant, tahribat ve kıyım var" ifadelerini kullandılar.