Ege’de Tarım Unutuldu, Her Yer JES Oldu



Denizli’nin Tavas ilçesi Altınova mahallesinde Avusturalyalı şirket tarafından yapılmak istenen jeotermal santral (JES) için çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı verildi. ÇED raporunda yer alan bilgilere göre 20 adet sondaj çalışması yapılacak ve her biri maksimum bin 450 metre derinliğinde olacak. Her bir sondaj için 10 bin metre kare, toplamda ise 200 bin metre karelik alandan bitkisel toprak sıyırılacak.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; JES şirketlerine adeta peşkeş çekilen Ege Bölgesi’ne her geçen gün yeni bir proje yapılıyor. Avusturalyalı Amadeus Resources adlı şirketin 4’ü Denizli Tavas’ta 1’i Aydın Karacasu’da olmak üzere toplam 5 adet JES projesi bulunuyor. Tavas’ın Altınova mahallesinde yapmak istediği proje bedeli 444 bin 500 TL olarak belirlenen JES projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Tamamı tarım arazisi üzerinde olan proje alanının, 630 metre güneyinde Altınova Mahallesi, 260 metre kuzeyinde ise Çiftlikköy Mahallesi yer alıyor. Ayrıca proje alanı 250 metre doğusundan Kurutma Kanalı, 200 metre batısından ise Yarönü Deresi geçmekte.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.