EGEYAPI Group'tan 25 Milyon Liralık Çevre Yatırımı



EGEYAPI'dan yapılan açıklamaya göre, EGEYAPI Group, Avrupa'nın büyük karma inşaat projesi olan Batışehir'i de içine alacak 25 milyon TL'lik yeni bir çevre yatırımına imza atacak. Yatırımla birlikte Esenler ve Bağcılar ilçelerinden geçen yaklaşık 5 kilometrelik yüksek gerilim hattı, yer altına alınacak.

2012 yılı Ekim ayı sonunda bitirilmesi planlanan ve yaklaşık 350 bin kişinin faydalanacağı proje ile Esenler ve Bağcılar ilçeleri daha modern, daha çevreci bir görünüme kavuşacak.

EGEYAPI Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yaptığı açıklamada, yapacakları yatırımın öncelikle Batışehir projesinin değerine değer katacağını belirterek, ''Yatırım ile birlikte hem Avrupa'nın en modern projesi Batışehir'de taahhüt ettiklerimizi yerine getiriyoruz hem de bölgemize çevresel değer katıyoruz'' dedi.

Projeye yardımda bulunan Bağcılar ve Esenler belediye başkanlarına teşekkür eden Kabadayı, bölgeye sağladıkları katma değerden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da ''EGEYAPI Group ilçemizde yeni bir yatırıma imza atıyor. Başta EGEYAPI Group olmak üzere özel sektörün bu tür yatırımları hem ilçemizin çevre açısından yenilenmesine katkıda bulunacak hem de İstanbul'a katma değer sağlayacak'' ifadelerini kullandı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da ''EGEYAPI Group'un yeni yatırım hamlesi, İstanbul'da başlayan kentsel dönüşümün bir nevi parçası anlamına geliyor. Böyle bir yatırım, kamu ile özel sektörün işbirliğini ifade ediyor. Sosyal sorumluluk adına EGEYAPI Group tarafından başlatılan bu yatırım şehrimizin siluetinin yenilenmesi açısından büyük önem arz ediyor'' görüşlerini aktardı.

Batışehir hakkında

Açıklamaya göre, içerisinde 3 bin 123 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacak Batışehir, tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek.

İstanbul TEM Otoyolu cepheli çok önemli bir lokasyonda yükselen dev şehir, İstanbul'un yeni kesişim noktası olarak anılacak. Basın Ekspres Yolu'na 2, Maslak ve Atatürk Havalimanı'na ise 10 dakika mesafede bulunan projenin çevresinde yürüme mesafesinde iki metro istasyonu açılacak. Bu hatlar inşaat ve planlama halinde olan Beşiktaş-Bağcılar ve Bakırköy-Bağcılar hatları olacak. Batışehir Projesi'nin ilk etabı 2013 yılının Ağustos ayında teslim edilecek.